fbpx

Most rajtoljon: újabb állami földeladás jön!

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 15.

Az Agrárminisztérium közlése szerint szeptember 21-én indul a földértékesítési program harmadik üteme, ami 6300 földingatlant érint majd.

 

 

Az újabb aukciósorozat továbbra is az osztatlan közös földtulajdonok felszámolásának programjába illeszkedik, és a következő hónap második dekádjáig tart – október 21-ig lehet elektronikus úton vételi ajánlatot tenni. A bő 1400 – 3 és 10 ha közti – földingatlan térmértéke meghaladja a 7300 hektárt. Emellett újra közzéteszik az első két ütemben nem értékesített, összesen csaknem 5000, 3 hektár alatti földet is, amiknek az összterülete meghaladja a 2300 ha-t. Az értékesítésre meghirdetett földek megtekinthetők a földkezelő honlapján (www.nfk.gov.hu), de az érintett települések önkormányzatainak honlapján is közzéteszik, és a jegyzők is adnak felvilágosítást.

 

 

Az aukciókra várhatóan most is nagy lesz az érdeklődés, érdemes hamar lépni! Az idén eddig meghirdetett 15500, 3 ha alatti ingatlan majdnem 60%-ára volt érdeklődés, és harmadában sikerült is értékesíteni a területeket – átlagosan durván 1 milliós áron.