fbpx

MVH: önellenőrzési lista is segíti a kertészeti gép támogatásra pályázókat

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 13.

Önellenőrzési lista segíti a hamarosan induló kertészeti gép támogatásra pályázó gazdálkodókat a kérelmek benyújtásánál – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kedden az MTI-vel.

A közlemény felhívja az érintettek figyelmét, hogy a kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzésére támogatási kérelmeket augusztus 15-én 8 órától kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

 

MVH: önellenőrzési lista is segíti a kertészeti gép támogatásra pályázókat

 

Tekintettel arra, hogy a benyújtást követően módosításra, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség, a MVH önellenőrzési listát tett közzé a honlapján. A lista segítségével a gazdálkodó meggyőződhet arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolta a kérelméhez.

További segítséget nyújthat a kérelem beadásához az MVH honlapján a jogcímhez kapcsolódó gyakran ismételt kérdések menüpont tanulmányozása. Ide – tájékoztató jelleggel – folyamatosan töltik fel a beérkező leggyakoribb kérdéseket és az azokra adott válaszok.

A támogatás igénylésére forráskimerülésig, de legkésőbb ez év október 18-án 18 óráig nyílik lehetőség. Ezért érdemes a kérelmeket mielőbb benyújtani, mert azokat az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el – tartalmazza a közlemény.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken Szentlőrincen emlékeztetett rá, hogy a kertészeti gépek, berendezések beszerzésére, fejlesztésére 24 milliárd forintos, 35 százalékos támogatási intenzitású pályázati forrás nyílik meg augusztus 15-én.

 

 

MTI 2013. augusztus 13.