A mAXI-Map maximálisan teljesített – nagydíj az expón

Írta: Szerkesztőség - 2021 március 04.

Hazai Termékfejlesztési Díj kategóriában Nagydíjat kapott az AXIÁL Kft. mAXI-MAP megoldása a 2021. március 03-06. között megrendezésre kerülő virtuális AGROmashEXPO termékversenyén.

 

Axiál applikációja

 

A precíziós gazdálkodás gyakorlati megvalósításához lényegében két dologra van szükség:

  • helyspecifikus információra (hozam, talaj-tápanyagellátottság, domborzat, vízellátottság stb.);
  • eszközrendszerre (erő- és munkagép, GPS-alapú kijuttatásvezérlő-rendszer, valamint informatikai/térinformatikai háttér a helyspecifikus adatgyűjtéshez és – feldolgozáshoz).

Utóbbi állítja leginkább kihívás elé a gazdálkodókat, mert sokféle forrásból származó különféle típusú és formátumú adatokat kell kezelni, térképezni, kijuttatási tervet készíteni.

Ez a folyamat ma jellemzően több szoftver együttes alkalmazásával valósítható csak meg, mely nem áll a gazdálkodók rendelkezésére, pedig fontos, hogy saját, akár több évtizedes tapasztalata, területismerete be tudjon épülni a döntési folyamatba. Ezekre a kihívásokra kíván működő megoldást a mAXI-MAP.

 

Internetes szoftver, szolgáltatás

A mAXI-MAP egy interneten keresztül, éves előfizetés formájában elérhető szoftver / szolgáltatás, mely a precíziós-helyspecifikus gazdálkodás gyakorlati megvalósítását támogatja.

Térképező modulja a precíziós gazdálkodási adatok gyors, egyszerű térképezését teszi lehetővé, és képet ad a táblák heterogenitásáról, valamint lehetőséget ad különböző térképek hatékony vizuális összehasonlítására. Ide a GPS monitorokból érkező adatok mellett a precíziós gazdálkodáshoz egyéb adatai – zónatérképek, talajlabor adatok – tölthetők fel.

A Tervező modul helyspecifikus műtrágyázási tervek készítését és menedzselését teszi lehetővé, minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben. Egy varázsló felületen végig haladva pillanatok alatt elkészíthetőek a helyspecifikus műtrágyázási tervek, melyek a legáltalánosabban használt formátumokba exportálhatók.

A harmadik, Monitoring modul műholdas távérzékelésből származó folyamatosan frissülő információkat szolgáltat az időjárásról, a talajról és a növényzetről.

 

 

Ha többet szeretne tudni

A mAXI-MAP szoftver témájában is nyugodtan keresse az AXIÁL Kft. területi képviselő kollégáit a rendezvényen, az AXIÁL Kft. 5-ös számú, precíziós gazdálkodás tematikájú chatszobájában!

Regisztráljon ingyenesen Ön is a rendezvényre és lépjen be az AXIÁL Kft. chatszobáiba!

 

AGROmashEXPO
A képre kattintva regisztrálhat a virtuális AGROmashEXPO-ra.

 

Forrás: AXIÁL Kft., Sajtóközlemény

Összeállította: Barna Ferenc