fbpx

Naturalma? – Különdíj Bábolnán!

Írta: Szerkesztőség - 2014 október 27.

A díjátadás ünnepélyes pillanata

A díjátadás ünnepélyes pillanata

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a magyar mezőgazdaság tavaly elért eredményeinek ismertetését követően nyitotta meg hazánk legrégebbi és egyik legrangosabb agrár-seregszemléjét. A rekord számú kiállító között elsősorban a nagy múltú világcégek óriásgépei számíthattak a szakma elismerésére és a BNG szakmai zsűrijének külön elismerésére.

Az óriáscégek között a Holland Alma Kft gyümölcsfaiskolája szerény kis standdal képviseltette magát a kiállításon. Viszont az általa megálmodott és megvalósított Naturalma Progam kivívta a szakma elismerését, mely egy kiállítási különdíjban testesült meg.

A Naturalma a dicsőségfalon

A Naturalma a dicsőségfalon

A Holland Alma Kft nevében Dr. Csipkés József ügyvezető vette át a trófeát. A Naturalma Programért járó díj azért is különösen értékes számunkra, mert nem csupán egy terméket díjaz, hanem egy termékhez kapcsolódó szolgáltatások halmazát ismeri el – mondta a cégvezető. Az általunk kizárólagos jogokkal szaporított és forgalmazott fajták magas minőségű szaporítóanyaga mellé, mi tanácsadást, finanszírozást, marketingtámogatást adunk és piachoz is segítjük a termelőket. Egy átlagos faiskolában az oltványok értékesítésekor a faiskola és a termelő közötti kapcsolat véget ér; nálunk pedig éppen innentől kezdődik el igazán. Naturalma márkanéven forgalmazott fajtáink gyümölcsét vásárlóink szintén Naturalma márkanév alatt hozzák forgalomba. Márkázott fajtáink mellett folyamatos alany és fajtainnovációval és a legújabb technológiai elemek kutatásával biztosítjuk termelőink sikerét, mely egyben a mi sikerünk záloga is – beszélt tovább Csipkés József.

A Naturalma stand

A Naturalma stand

A Naturalma standjánál Uhrinné Hibján Anikó a cég tanácsadója fogadta a látogatókat. Tőle tudjuk, hogy a kezdetben – 2008-ban – induló program még „csupán” fajtainnovációról szólt, s ehhez egy-két év alatt zárkóztak fel a program mára megvalósult elemei. A Naturalma Program idén lépett felnőttkorba – fogalmazott Anikó, amikor az öt egyedülálló ízvilágú, betegségellenálló étkezési almafajtánk (Luna, Rozela, Orion, Sirius, Red Topas) mellé olyan tanácsadói, kutatási, marketing, piactámogatási, valamint finanszírozási támogatást tudunk biztosítani, melyet kifejezetten a velünk kapcsolatban lévő termelők igényei szerint állítottunk össze.

A szakma elsimerése

A szakma elismerése

A Naturalma jelentőségét sok termelővel párhuzamosan már a szakma is felismerte. Az óriások között ritkaság számba megy, mikor hazai ötlet, hazai fejlesztés kerül díjazásra. A Holland Alma Kft munkatársai a Naturalma Program nevében köszönik mindenkinek, akik eddig bizalmat szavaztak az új almafajták termelésének! Az ő támogatásuk és lelkesedésük is kellett ahhoz, hogy együtt mondhassuk: KÖSZÖNJÜK AZ ELISMERÉST BÁBOLNA!