fbpx

Mi ez itt? Szemétdomb vagy sütőüzem?!

Írta: Szerkesztőség - 2020 november 25.

Feketepenész, rovarok, rágcsálók, pókháló, rendetlenség és bő fél tonna kivont élelmiszer-alapanyag – így végződött a hatósági ellenőrzés egy Csongrád megyei „sütőüzemben”.

 

Nébih ellenőrzés

 

Pár napja egy ellenőrzés során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat tártak fel a Nébih sokat látott ellenőrei egy Csongrád megyei sütőüzemben (konkrétan itt). Az üzem termelőterének és összes raktárhelyiségének falát, mennyezetét, csempeburkolatát, továbbá a berendezések nagy részét és a tárolásra használt műanyag edényeket feketepenész lepte be. A falakat pókháló és piszok borította, a padozat és a munkaasztalok ragacsosak, szennyezettek voltak. A nyomorúságos bútorzat mellett, a termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarok voltak, a falakról pókháló hullott a nyitott, lisztescsészékbe, a padozaton is tárolt alapanyagokban rágcsálók nyomai voltak láthatók. Azon talán már meg sem lepődtek a nébihesek, hogy a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvet sem tudtak bemutatni.

 

Nébih ellenőrzés

 

Így aztán már az ellenőrzéskor durván 600 kiló, nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki, és elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését, sőt – mint sok más esetben –, az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

 

Nébih ellenőrzés