fbpx

Nemzetközi Vetőmag Kongresszus (ISF) Budapesten!

Írta: - 2017 július 28.

Idén fővárosunkban került megrendezésre a Nemzetközi Vetőmag Kongresszus, melyre mintegy 58 országból érkezett résztvevő a világ minden részéről.

A kizárólag vetőmagos szakmai körökből képviseltek száma több mint 1000 főt jelentett, és erről az eseményről természetesen a PETKUS sem hiányozhatott, mint a leginnovatívabb vetőmag-feldolgozó gépeket fejlesztő és a világ minden országába szállító vállalat.

A konferencián bemutatták a PETKUS cég legújabb CM25 típusú csávázó-szárító gépét.

A CM-sorozat háromféle méretben rendelhető meg: CM25, CM100, illetve CM300. A gép sajátossága a levegőszabályozó, -szárító technológia, mely a csávázás folyamatával egy menetben meg is szárítja a mag felületére kerülő csávázószert. A folyamat során a vetőmag nem érintkezik a csávázó dob felületével az egyedi kialakítású levegő-befúvásos technológiának köszönhetően, mely által nagyon kíméletes a mag csírájával, valamint a folyamat során keletkező por állandó elszívásra kerül. A CM-sorozat bármely tagja természetesen nem csak csávázásra alkalmas, hanem inkrusztálásra, illetve pelletálásra.

A CM csávázócsalád nagy érintőképernyős és felhasználóbarát panellel rendelkezik. A könnyen átlátható menürendszernek köszönhetően a beállítások száma szinte korlátlan. A beállításokat el lehet menteni, így a már korábban elkészített „recepteknek” köszönhetően a beállítási idő nagyon lerövidül. A dob tetőegysége teljes mértékben elforgatható, így tökéletes hozzáférést biztosít a dob tisztítása során.

A kongresszuson érdeklődést váltott ki a PETKUS HOLDING leányvállalata – a ROEBER Intézet – által bemutatott OS900i Optikai válogatógépe, mely infrarendszerrel került kialakításra. A színszeparátor sajátossága és egyben egyedisége a nemzetközi piacon, hogy a gép a labortiszta vetőmagot elemezve, illetve azt etalonnak tekintve, csak azt az anyagot kezeli jó magként, amely tökéletesen megegyezik az általunk a laborból hozott jó mintával. Az OS900i optikai válogató a legjobb minőséget biztosítja a felhasználók számára, nemcsak a vetőmag-feldolgozás folyamán, de például a mycotoxin csökkentése során is. Az OS900i nem csak színfelismerő technológiával, de tényleges alakfelismerő-képességgel is rendelkezik.

Az OS900 gépcsalád természetesen rendelhető infra nélküli verzióban is. A gép közvetlen internet-összeköttetést tud létesíteni a PETKUS gyár központjával a hibátlan és zavartalan működés biztosítása érdekében.
A gép mottója: „Add meg a jót, és kiválogatom a hibásat!

Tesztüzemünkben lehetőséget biztosítunk saját anyaggal történő tesztek elvégzésére is.

Kérem, keressen bizalommal:

Kubina András, vetőmag-technológia értékesítésvezető: +49 172 3 94 49 80 – [email protected]

PETKUS – Közép-Európa Kft. munkatársait a következő kapcsolatokon érheti el:

Gergely Sándor, cégvezető: 30/2992351 e-mail: [email protected]
Porkoláb Gábor, értékesítésvezető: 30/2991524 e-mail: [email protected]
Kovács Sándor, projektvezető: 30/3900084 e-mail: [email protected]
Patonai Lajos, alkatrész- és szervizvezető: 30/2991485 e-mail: [email protected]
Belső Károly, szerviztechnikus: 30/3900083 e-mail: [email protected]
Draskovich Attila, tervezőmérnök: tel.: 30/1945914 e-mail: [email protected]