fbpx

Technikai újdonságok az Agrokerti Party-n

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 22.

Ezúttal is sikeresen dübörögtek a lóerők az Agroker Holding Zrt. hagyományos Agrokerti Partyján, Fehérgyarmaton. Közel ötszázan voltak kíváncsiak a július 5-ei rendezvényre, melyen a gyümölcsültetvények gépesítésének és tápanyagpótlásának technológiai újdonságai mellett egyéb hasznos információkkal is szolgáltak.

Az itt látható eszközökkel, bemutatott technológiákkal többet, jobbat, hatékonyabban termelhetnek gyümölcsöt a partnereink – nyitotta meg az Agrokerti Party-t Pintér István, a cég vezérigazgatója.

Biosűrítmény és munkaerő-pótló gépesítés

Az ökogazdálkodás támogatására a cég termékportfóliójában egy öko- vagy biosarkot hozott létre. A biogazdálkodásban eddig is megvoltak náluk ezek a termékek a növényvédőszernél, a műtrágyánál, a vetőmagnál, ám mostantól egy csokorba szedték ezeket.

A szaktanácsadásra külön hangsúlyt helyezünk. Továbbá az Eszat Kft. is új, pályázati forrásokon alapuló fejlesztései során olyan technikai felújításokat hajt végre, amely alkalmassá teszi az üzemet biosűrítmény gyártására. Ebben az évben már 500 tonna sűrítményt feldolgozását tervezzük – mondta a cégvezető.

Az Agroker gépkínálatát a kor kihívásaihoz alakították, ezért például mindinkább hiányzó kézimunkaerő kiváltására alkalmas berendezéseket is felteszik palettájukra.

„Partira” gyűltek össze az ültetvények gépei

A megnyitót követően szakmai előadások keretében elsőként a felvonultatott gazdag gépkínálatot Dojcsák János, a gépüzletágvezető mutatta be. Szerepelt az Iseki TLE 4490 kommunális traktor, négyhengeres, 2,2 literes, 48 LE-s, a mögé felszerelt Agrinova Zakandra ágaprító; a Massey Ferguson 3600-as széria F-es, vagyis szűkebb építésű változata, a hozzácsatolt Cosmo; a Güttler Soil In Jet; a Agrofer FVS 35-ös; a DragoneVP” mulcser; a DragoneK1” permetező. Láthatták a jelenlévők az olasz Lisam metszőberendezés alapját képező 1000 l/perc teljesítményű kompresszort, az Orizzonti Aquila gallyseprűt és a Krauss gyár önjáró alma- és diófelszedőjét az SF-1000A. A Dragone permetezőn mutatták be a német Agrotop cég easyFlow nevű rendszerét, amellyel a folyadékalapú vegyszerek adagolása úgy történhet meg, hogy a méreg nem érintkezik a kezelő személylyel. A Dragone cég irányított sugarú „TAV” permetezőgépe valódi újdonság a piacon. A levegő kilépősebessége működés közben növekszik a szűkítések és irányítások által, így akár 60 métert is képes elérni másodpercenként a szokásos 25-30 méter helyett. A nap végén az Agroker partnerei, érdeklődő gazdavendégei örömmel és tapasztalatokkal térhettek haza, és bátran elmondhatta az Agroker, hogy továbbra is elérhető partner.

Összeállította: Dudás Gabriella

Felvételeink: https://agraragazat.hu/galeriak