fbpx

Nitrogénlombtrágya-akció! 20% kedvezmény december 20-ig!

Írta: - 2021 december 09. -Hirdetés

A nitrogént nem lehet elhagyni!

A nitrogén mennyiségét csökkenthetjük, és változtathatjuk a hatóanyag formáját is, de el nem hagyhatjuk. A növényeknek a vegetáció megindulásakor jelentős mennyiségű nitrogénre van szükségük, amit talajon és lombon keresztül is pótolhatunk.

permetezésA kénes-nitrogén lombtrágyákkal jelentős mennyiségű ként is tudunk kijuttatni

Lombon keresztül is működik, és takarékos!

A növények szerencsére lombon keresztül is képesek nagy mennyiségű nitrogént és egyéb tápanyagot hasznosítani. A talajból jelentős mennyiségű tápanyagot fognak továbbra felvenni, de amit csak tudunk, lombon keresztül is pótoljunk! A nitrogénlombtrágyák – így a Vulcan RapidNS – alapja is tiszta karbamid-koncentrátum, amelyben a magas kéntartalmat ammónium-tioszulfáttal érjük el. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 2-3 alkalommal kijuttatott nitrogénlombtrágyával akár 50%-kal is csökkenthetjük a szilárd vagy folyékony nitrogénfejtrágya mennyiségét.

Mikor, milyen mennyiségben?

A nitrogénlombtrágyák alsó dózisa 10 liter/ha, de ennek 2-3-szorosát is kijuttathatjuk alkalmanként. Ha kevés nitrogént használunk, akkor az a javaslat, hogy 3-5 alkalommal keverjünk a permetezővízbe nitrogénlombtrágyát (RapidNS, RapidN21, RapidN-Top), 20-35 liter/ha közötti mennyiségben. Az első kijuttatás már február végén lehetséges, az utolsó pedig a szemtelítődés alkalmával.

Traktor, permetezésA nitrogénlombtrágyákat használjuk több alkalommal, közepes-nagy dózisban, egészen a szemtelítődés időszakáig!

 2 hétig – 20%! És ez még nem minden…!

A VulcanAgro Kft. 2021. december 6-20. között a RapidNS lombtrágyából elővásárlási akciót hirdet. Ebben az időszakban akár tartályautós, akár IBC-ben történő vásárlásra kedvező árat biztosítunk. Szállítani azonnal tudunk, de aki szeretné csak lefoglalni – és nálunk tárolni – a lombtrágyáját, biztosítva a tavaszi indulást, azoknak is lehetőséget nyújtunk. Kérdéseikre akár központilag, akár a területileg illetékes kollégák válaszolnak.

Szakmai segítség: 06-70-905-5000
Vulcan Rapid NS – VulcanAgro

www.vulcanagro.hu

VulcanAgro