fbpx

Szeptembertől növényvédelmi szakmérnöki képzés Keszthelyen

Írta: Sándor Ildikó - 2023 június 06.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növényvédelmi Intézete posztgraduális képzés keretében lehetőséget nyújt agrárszakemberek számára növényvédelmi szakmérnöki szakon. A növényvédelmi szakmérnöki szakirányú továbbképzési szak magyar nyelvű, négy félévet felölelő levelező képzés.

növényvédelmi szakmérnök

A képzés helyszíne a 226 éves keszthelyi Georgikon Campus, amely Európa legpatinásabb agrárfelsőoktatási képzőhelye. A már munkahellyel rendelkező szakemberek számára kedvező gyakorlatorientált minőségi képzést és oktatási feltételeket kínálunk. A konzultációk időbeosztása kedvező, a tanév során havonta mindössze 3 napot (csütörtök, péntek, szombat) vesz igénybe.

A „növényvédelmi szakmérnök” felvételi követelménye az agrártudományok területén ötéves osztatlan egyetemi vagy MSc képzésben szerzett végzettség.

A szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve „növényvédelmi szakmérnök”, amely feljogosít az I. forgalmi kategóriába tartozó növényvédő szerek teljes körű felhasználására.

  • A képzés 2023 szeptemberétől indul.
  • A költségtérítés mértéke 220.000 Ft/félév.
  • A képzésre a jelentkezés 2023. augusztus 15-ig folyamatosan történik.
  • A honlapon történő online jelentkezési laphoz a diploma másolatát és az önéletrajzot is csatolni szükséges.

A képzés további részleteivel kapcsolatban érdeklődni lehet

Az elmúlt évhez hasonlóan folytatódik a képzés a patinás falak között. Ott, ahol nemrégiben Dr. Nagy István agrárminiszter a növényvédelmi szakemberek felelősségéről és a társadalom előtt álló kihívásokról többek között azt is nyilatkozta, hogy „Minden egyes pohár műzlivel megpörgetjük a rulettkereket”. Olvassák el akkori írásunkat is!