fbpx

Felértékelődik ez a tudás, növényvédelmi képzés indul

Írta: Kohout Zoltán - 2022 május 12.

Sokan az agrárium felsőfokú végzettségű szakemberei közt is csak a gyakorlati években ébrednek rá, milyen jól jön a növényvédelmi szakmérnöki tudás és bizonyítvány. Ezt a növekvő igényt elégíti ki most a MATE keszthelyi képzése.

Gyakorlatorientált, minőségi képzés

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növényvédelmi Intézete posztgraduális képzés keretében lehetőséget nyújt agrárszakemberek számára növényvédelmi szakmérnöki szakon. A növényvédelmi szakmérnöki szakirányú továbbképzési szak magyar nyelvű, négy félévet felölelő, levelező képzés. A képzés helyszíne a 225 éves keszthelyi Georgikon, amely Európa legpatinásabb agrár-felsőoktatási intézménye. A már munkahellyel rendelkező szakemberek számára kedvező gyakorlatorientált minőségi képzést és oktatási feltételeket kínálnak. A konzultációk időbeosztása kedvező, a tanév során havonta mindössze 3 napot (csütörtök, péntek, szombat) vesz igénybe.

A „növényvédelmi szakmérnök” felvételi követelménye az agrártudományok területén ötéves osztatlan egyetemi vagy MSc képzésben szerzett végzettség. A szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve „növényvédelmi szakmérnök”, amely feljogosít az I. forgalmi kategóriába tartozó növényvédő szerek teljes körű felhasználására. A képzés 2022. szeptemberétől indul. A költségtérítés félévenként 220 ezer forint, és jelentkezni 2022. augusztus 12-ig lehet.

Nagy az igény tudásra, végzettségre

Dr. Takács András egyetemi docens, a Georgikon Növényvédelmi Intézetének vezetője azt tapasztalja, nagy az érdeklődés. – Sokan, akik egykor nem növényorvosi képzést választottak, de a szakmai életút odasodorta őket, hogy növényvédelmi végzettségre és tudásra van szükségük, most utólag is megszerezhetik ezt. Nem véletlen, hogy az agráregyetemek MSC képzései közül ez a legnépszerűbb, így a szakmérnöki képzés országosan jelentős tömegeket mozgat meg. Napjainkban a kereskedelemben és a szakigazgatásban is felértékelődik a növényvédelmi végzettség szerepe – tette hozzá Takács András.