fbpx

OMIKRON: hatékonysággal nagyobb termésátlag

Írta: - 2018 február 02.

A bőséges választék új eleme mutatkozik be a hazai cég fejlesztéseként

Az 1990-ben alapított OMIKRON Kft. 100%-ban magyar családi vállalkozás. Cégünk mezőgazdasági talajművelőgépek gyártásával, fejlesztésével, nagy- és kiskereskedelmével foglalkozik.

Széles palettával

Termékpalettánk között megtalálhatók a magágykészítő kombinátorok 3 és 4 sor rugóskapás változatban, sorközművelő kultivátorok szilárd- és folyékonyműtrágya-adapterrel, középmélylazítók 2-3-4-5-7 késes kivitelben, középnehéz-, nehéz- és rövidtárcsák, ásóboronák, Cambridge-hengerek, illetve gruberek ékgyűrűs és Cambridge-elmunkálóval. Termékeinket elektrosztatikus porszórással kezeljük!

Így többet arathat!

Legújabb fejlesztésünk a folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátor, mely nagy segítséget nyújt szárazság idején. Mért adatok alapján, az ország 2 különböző pontján (Szentgáloskér – Rakamaz) kb. 30%-os termésátlag-növekedést eredményezett a folyékony technológia.

A gépkombináció által a tápanyagpótlás 1 menetben történik a sorközműveléssel. A folyékony műtrágya egyenletesebben juttatható ki, mennyisége jobban szabályozható, így a környezetet is kíméli. A tápelemek vízben oldva, a növények számára könnyebben felvehető módon jutnak a talajba. 100%-os hasznosulás! A gép 60 litertől 420 liter/ha mennyiségig nagy pontossággal beállítható. Számítógéppel történő vezérlésével, profi szivattyú alkalmazásával, ARAG permetezés technológiával ellátva, megfelelő szórásképű szórófejek, lefolyócsövek kialakításával alkalmassá válik a berendezés a talaj felső rétegébe történő bejuttatásra, illetve alkalmazható lombtrágyázásra is.

Főbb paraméterek:

  • 4-6-8 soros kivitel. A 6 és 8 soros gép hidraulikusan csukható.
  • Segédvázra szerelt, 600 literes (jelenleg, de 2018 év szezonra elkészül nagytestvére is az 1200 literes), rotációs technológiával készült nagy szilárdságú műanyag tartály. A segédváz 10,75×15,3 10PR kerekekkel szerelt.
  • Bravo180 computerrel vezérelt sebességarányos kijuttatás.
  • A kijuttatott folyékony műtrágya nagy pontossággal beállítható, a számítógép-vezérlésű P-100 membrán szivattyú alkalmazásával. A szivattyú a tartály feltöltésére is használható.
  • A kultivátor kardánmeghajtású, nyomás- és mennyiségszabályozó-egységgel ellátott.

„Nagyon jó!”, „Tökéletes” – így látják felhasználóink!

„Bárkinek nyugodt szívvel ajánlanám, aki ilyen folyékonytechnológiában gondolkodik. Nagyon jó konstrukciójú gép, jól karban tartható, zsírozható minden forgó pontja, egy nagyon masszív- erős-stabil gép. Könnyen, gyorsan állítható. Ez a sebességarányos kijuttatás is teljesen jó. Úgy kiadta, ahogy kellett neki. Szinte literre pontosan, nem nagyon volt eltérés. Tökéletes volt.”

Budai Bertalan,
Kér–Agro Kft., Szentgáloskér

„Gazdaságunkban az utóbbi 5-6 évben a folyékonyműtrágya-adapteres sorközművelő kultivátorozás kialakítása volt az egyik legészszerűbb, leglátványosabb, és legolcsóbb részköltségű fejlesztés. Jó ár–érték-arányú beruházás mellett, nem nagy ráfordítással olyan technológiát lehet csinálni, ami innovatív és hasznos; ennek műszaki hátterét ez a kultivátor biztosítja. A jó ár-érték arány mellett ez egy nagyon jó eszköz a piac többi részével összehasonlítva is.”

Filetóth Ákos,
Rakamazi Növénytermesztő Kft., Rakamaz

http://www.omikronkft.hu/