fbpx

Agriflex EVOLUTION 5+ A Díjnyertes bála stretch-fólia

Írta: - 2018 február 02.

A Manuli Stretch által gyártott Agriflex bála stretch-fóliával foglalkoztunk már korábban is, mivel egy rendkívül jó paraméterekkel bíró termékről van szó, amely biztonságossá és hatékonnyá teszi a bálázás folyamatát.

A Manuli Stretch név nem ismeretlen a csomagolástechnikában jártas vállalatok számára. 1969 óta gyárt 100%-ban visszaforgatható, lineáris kissűrűségű polietilén (LLDPE) fóliát. Mára már a világ elsőszámú fóliagyártója: több, mint 15 ezer ügyféllel, 65 országban elégíti ki az igényeket.

Az intenzív K+F tevékenységnek köszönhetően a Manuli folyamatosan képes a megújulásra, termékei mindig az élvonalban vannak, így diktálják a piaci trendeket. 

Miben más az Agriflex Evolution 5+ a korábbihoz képest?

  • A stretch-fóliák egyik legfontosabb minőségi mutatója az, hogy az elvárt tartóerő mellett a lehető legkevesebb fóliát kelljen felhasználni a csomagolás során, és összességében kevesebb költséggel járjon a termékek fóliázása. Ezért a fejlesztések arra irányulnak, hogy olyan összetételű fóliát alkossunk meg, amely a korábbihoz képest még hatékonyabban és biztosabban tudja óvni a terméket.
  • Az Agriflex egy igazán megbízható termék, hiszen már 40 éve van jelen a piacon, sok millió bálát csomagoltak be vele. A gazdáknak egy stabil pontot jelent a munkájuk során, hogy évről évre tudják, a bálázási szezont milyen termékkel fogják végigvinni, és azt is tudják, hogy milyen minőségű takarmányt fog ez eredményezni. Az Agriflex Evolution 5+ is tökéletes zárást biztosít: rendkívül magas az oxigénkizáró képessége, a németországi gyárunk folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően pedig olyan rugalmassággal bír, amely biztonságossá, idő- és költséghatékonnyá teszi a bálázást. Az eredmény pedig egy optimális nedvességtartalmú, kiváló takarmány, amely egyszerűvé teszi az állatállomány egészségének megőrzését.

Az Agriflex Evolution 5+ 2017 végén megkapta a DLG minőségi pecsétjét is. Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • A DLG egy független szakértői szervezet Németországban. Fő céljuk a tudományos és technikai fejlődés elősegítése, ezáltal a minőségi standardok egyre magasabb szinten tartása. Az Agriflex Evolution 5+ esetében a minőségi pecsét odaítélésével hivatalosan is elismerték a bála stretch-fólia magas minőségét, ráadásul ez együtt jár a folyamatos ellenőrzéssel is. Minden egyes tekercs fóliát leellenőriznek, hogy a korábban felállított minőségi standardnak megfelel-e, és csak ezután kaphatja meg az adott tekercs a minőségi pecsétet. A minőségi mutatók között minden megtalálható, ami a terméket jellemzi: a szín, az összetétel, méret, oxigénkizáró és időjárástűrő képesség, fólia vastagság, szakítószilárdság, előnyújthatóság, és még sok egyéb.

Ez azt jelenti, hogy ha a gazda egy ilyen pecséttel ellátott tekercset tart a kezében, akkor biztos lehet abban, hogy tökéletes minőséget vásárolt?

Teljes mértékben. Ráadásul a német igényesség szerint értelmezett minőséget. Nem várt buktatók és kellemetlen meglepetések nélkül.

A minőség mutatói: 

  • – a Manuli minden terméke 100%-ban visszaforgatható, újrahasznosítható;
  • – 12 hónap garancia van a kiváló takarmányminőségre;
  • – több millió(!) bálán tesztelték a termékeket;- csak tavaly 253.520(!) bálát csomagoltak Agrifex-szel csak Magyarországon;
  • – az elmúlt két évben 2,5 szeresére nőttek az eladások.

Gazdaszemmel 

Ez a fólia bizonyult a leginkább időtállónak, még a tűző napon se renyhült meg, mint néha más termékek”, mondja Tekes József Bács-Kiskun megyei gazdálkodó. Manuli-termékeket régebb óta használ, a bálahálóval pedig tavaly ismerkedett meg. „Jól tud vele bánni a gép is, nagyon erősen, szépen tartja a bálát és annak a minőségét! Igazán, csak elégedettek lehetünk vele!” 

http://www.manulistretch.hu