Pályázzon az állatok egészségéért és jólétéért!

2020. március 31-ig nyújthatóak be előpályázatok az ICRAD program támogatásával megvalósuló kutatási projektekre. A transznacionális együttműködési és kutatási projektekhez finanszírozást nyújtó program főként az állatokat érintő járványügyi veszélyekre fókuszál, s ennek jegyében kiemelten támogatja a diagnosztikai eljárások és az új vakcinák fejlesztésére irányuló kezdeményezéseket.

Az International Coordination of Research on Infectious Animal Diseases (ICRAD – Támogatási megállapodás száma: 862605) elnevezésű új ERA-Net program célja a transznacionális együttműködési és kutatási projektek támogatása az állatok egészségének védelme és közvetve az állatok jólétének javítása érdekében. A program magyarországi koordinátora a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A program elsődlegesen a kulcsfontosságú járványügyi és (újra) felmerülő veszélyekre fókuszál. Célja az új vakcinák, illetve a diagnosztikai eljárások fejlesztésére irányuló kutatási projektek támogatása. A programhoz kapcsolódó pályázati felhívás részletei megtekinthetők az ICRAD honlapján: Kattintson IDE!

Az ICRAD program kizárólag a transznacionális kutatási projektekhez nyújt támogatást. Ennek megfelelően a konzorciumhoz minimum 3, maximum 6 résztvevő szükséges legalább 3 különböző tagországból vagy társult országból. Egy tagállamból legfeljebb 2 partner vehet részt ugyanazon konzorciumban.

Az ICRAD felhívására beadott pályázatok értékelése két lépcsőben zajlik. Először egy előpályázatot kell benyújtania a résztvevő tagországok kutatási szervezeteiből, vállalkozásaiból álló nemzetközi konzorciumnak. Amennyiben az előpályázatot a bírálók pozitívan értékelik, akkor kerülhet sor a teljes pályázati anyag beadására.

Az ICRAD felhívás teljes szövege mellett a program honlapján elérhető a pályázat beadási felület és egy partnerkereső eszköz is.

Az előpályázatok benyújtási határideje: 2020. március 31. 14 óra (Közép-Európai idő szerint)

állatjólét diagnosztika pályázat vakcina