fbpx

Pannon-Mag: szakmaiság és megbízhatóság a partner sikeréért

Írta: Kohout Zoltán - 2018 március 14.

Az AGROmashEXPO sem tudta elvonni a gazdák érdeklődését a Pannon-Mag-Agrár Kft. hagyományos szezonnyitó rendezvényétől. Január 28-án telt ház, azaz több mint száz gazdálkodó előtt – széles körű és közvetlenül hasznosítható információkban gazdag – szakmai előadásokkal mutatta be tavaszi fajtakínálatát, adott piaci kitekintőt és partnerei révén átfogó növényvédelmi-technológiai szakmai tájékoztatót a mosonmagyaróvári vállalkozás.

Érzem, hogy a Pannon-Mag-Agrárnak fontos vagyok

Megbízhatóak, korrektek és pontosak, kiváló a személyes kapcsolatom a vezetőséggel és a munkatársakkal – mondja készséggel érdeklődésünkre Pribránszki György. A mosonszolnoki gazda kezdettől, azaz csaknem másfél évtizede partnere a „Pannonmagnak”. György 500 hektáron veti a Pannon-Mag-Agrár gabona- és facélia-vetőmagjait. Elmondása szerint kifogástalan nemcsak a tőlük vásárolt inputanyag, hanem az az átfogó szakmai és technológiai tanácsadási háttér is, amivel a termék mellett szolgáltatásként kísérik partnereik előmenetelét. – Érződik, hogy fontos nekik a partner sikere – teszi hozzá Pribránszki György. Számára mindemellett az is meggyőző, hogy a szerződésben vállalt feltételeket pontosan és következetesen tartja a Pannon-Mag-Agrár Kft.

 

Érdemes tudni: alternatíva és konjunktúra!

Felfelé ível és mindinkább fontos helyet foglal el a hagyományos szántóföldi növények alternatívájaként számos aprómag, illetve a GMO-mentes szója, amelyek termesztése nemcsak stabil, de sok esetben szintén növekedő jövedelmezőségű – hangzott el a Pannon-Mag-Agrár mosonmagyaróvári szezonnyitóján. A cég 7-9000 hektáron csaknem 10 ezer tonna éves kibocsátást produkál nemcsak gabona-, hanem fehérje-, fűféle- és takarmánynövény-vetőmagok terén, sőt, több saját fajtával is szolgál hazánkon túl Kelet- és Közép-Európában, Németországtól Szerbiáig. Kovács-Csomor Zsolt és Házi Sándor hangsúlyozták: nemcsak az aprómag-szegmensben, a rendületlenül emelkedő mustármag-termesztésben tapasztalható konjunktúra, hanem a szójatermesztésben is, amelynek ára stabil, és a fehérjenövény-támogatás révén jövedelmező választás. A Pannon-Mag-Agrár ugyanakkor nemcsak piaci ismeretekkel, hanem abban is partnerei rendelkezésére áll, hogy a megfelelő, tájegység-specifikus vetőmag mellett a területválasztás, illetve a biogazdálkodás is kellő figyelmet kapjon.

Talajfejlesztés, versenyképesség, kínálat

A Pannon-Mag-Agrár rendezvényén, a szakmai előadók sorában Dr. Pénzes Éva (Terragro Kft.) a talajvédelem égető kérdéseiről szólva rámutatott: globális és hazai probléma is a termőföldek gyors pusztulása, amelyre sürgető megoldásként komplex gyakorlat- és szemléletváltás javasolt. A talaj termőképességének fejlesztéséhez nemcsak a rendelkezésre álló mikrobiális talajoltó-készítmények használata jelent alternatív megoldási utat, hanem a növény- és talajélet integrált szemléletének követése adja meg a teljes keretet a fenntartható gazdálkodáshoz.

Dr. Reisinger Katalin (Agrárélet Kft.) agrár-szaktanácsadó (akit a rendezvényen előadása közepén ért a váratlan, de szívmelengető születésnap-köszöntés a Pannon-Mag-Agrárvezetősége részéről) a gazdákat arról tájékoztatta kézzelfogható, friss és közvetlen információk révén, milyen támogatási, versenyképesség-fokozó lehetőségek léteznek, nyílnak a hatékonyabb gazdálkodás érdekében.

A Pannon-Mag-Agrár gazdapartnerei emellett tájékoztatást kaptak a Bayer Hungária, a Hungrana, a TimacAgro, a Syngenta, a Limagrain és a Maisadour növényvédelmi és fajtakínálatából, illetve kérdésekkel, kötetlen találkozók révén kaphattak további segítséget az idei szezon sikeréhez.

Maradt kérdése? http://www.pannonmag.hu;

[email protected];

 +36-30/529-4471

Kohout Zoltán