fbpx

Phylazonit Technológia kukorica termesztésben

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 22.

A kukorica esetében is kiemelten fontos, hogy a gazdaságilag legjövedelmezőbb termésátlagokat tudják a termelők realizálni, ám ez valójában már a termőhely adottságainál eldőlhet, hiszen a kukorica igényesebb a talaj szerkezetével, tápanyag- és vízszolgáltató képességével szemben és érzékenyebb a szűk vetésforgó miatt kialakult monokultúrás termesztésre

Phylazonit Technológia jól alkalmazkodik a fenti elváráshoz, hiszen a megfelelő agrotechnika, szervesanyag-gazdálkodás a talajbaktérium készítmények rendszeres alkalmazásával jelentősen hozzásegít az erős gyökérzetű, és ellenálló növényi állomány kialakulásához, a talajszerkezet javítása révén pedig a talaj nedvességének megőrzéséhez, a visszaforgatott szerves anyagokban lévő tápanyagok hatékony feltáródásához. Ezen folyamatokkal hatékonyan csökkenthető az egy hektárra vetített inputanyag költség, ami a jövedelmező termesztés alapja.

Phylazonit

A 2018-ban Innovatív márka kategóriában Magyar Brands díjas és a Minőség Innováció 2018 pályázaton nemzeti nagydíjas Phylazonit Technológiai ajánlásunk a következő 4 pillérre épül.

  1. Talajszerkezet javítás (Phylazonit Tarlóbontó)

Kukorica esetében a Phylazonit Tarlóbontó használata azért is kiemelkedő fontosságú, mert a nyári vagy őszi betakarítású elővetemény után van idő a következő év tavaszáig a szármaradvány tökéletes bontására. A bontásból felszabaduló tápanyagot hatékonyan tudja felvenni. Az áru kukorica akár 10 t/ha feletti értékes szármaradványt is visszahagyhat. Ez pedig lebontva jelentős tápanyagforrás.

  1. Tápanyagfelvétel fokozás és gyökérvédelem (Phylazonit Talajoltó és Talajregeneráló)

A Phylazonit Talajoltó használatával a kukorica egyébként is erőteljes bojtos gyökérzetét még erősebbé teszi, a termékben található baktériumtörzsek a gyökérszőrök kolonizálásával elősegítik a még hatékonyabb tápanyagfelvételt, illetve ez a fejlettebb gyökérrendszer az aszályos körülmények átvészelésében is segítségére van a növénynek.

A Phylazonit Talajregeneráló antifungális hatása ugyanakkor segít elkerülni a csírakori gombás betegségek kialakulását.

Phylazonit

  1. Tápanyagpótlás és növénykondicionálás (Energia Humin és Energia Plusz)

A kukorica a lombtrágyázása az utóbbi idők aszályos körülményei miatt egyre elterjedtebb. Abban az időszakban amikor korlátozott a gyökéren keresztüli tápanyag felvétel, akkor a lombon keresztül kijuttatott tápanyag jól tud hasznosulni a növényben. Mikroelemek tekintetében különösen a cink jótékony hatása kiemelkedő. Sok esetben a posztemergens gyomirtással stresszt és sárgulást okozunk a kukoricának, ebből segít felépülni az Energia Humin széles hatóanyag tartalma, a huminsav segítségével.

  1. Phyller és Temposensor Basic kijuttatóval kombinált agrotechnika

A technológiánkban a termékeink mellett nagy hangsúlyt kap a szakszerű kijuttatás, hiszen a megfelelő agrotechnika a termékeink hatékonyságát tovább fokozza. A Phyller kijuttató injektáló rendszer gyakorlatilag bármilyen erő- vagy munkagépre komolyabb szaktudás nélkül felszerelhető. A szerkezet legfőbb előnye, hogy mivel a munkaművelettel egy időben történik az oldatok talajba juttatása, így sem növekvő gázolaj-felhasználási sem taposási kárral nem kell számolni. A Phyller kijuttató szerkezet technológiájához igazítva kifejlesztettünk ki egy olyan kijuttató egységet (Temposensor Basic), amely a munkagép sebességének meghatározásával, képes folyamatosan módosítani a kijuttatott mennyiséget, annak érdekében, hogy egységes kijuttatási képet kapjunk.

Weboldal: http://www.phylazonit.hu
E-mail: [email protected]
Telefonszám: 20/524-93-00