fbpx

PIGCARE MALACMENTŐ PROGRAM

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 október 13.

A genetikai előrehaladás számos problémát felvet, egyre szórtabbak az almok, nő a relatíve kis testtömeggel született malacok száma. A malac újszülöttkori növekedési periódusa (egészen a választásig) kritikus időszak a sertéshústermelésben. Nagy létszámú almok felneveléséhez csupán a koca, illetve az alomkiegyenlítés önmagában nem elegendő, egyéb technológiai és takarmányozási megoldásokra van szükség. Ezen szempontokat figyelembe véve születtek meg Malacmentő Programunk termékei, melyeket a mai modern genetikáknak megfelelő irányelvek szerint, egyedi módon, saját vizsgálati eredményeinkre alapozva fejlesztettünk ki. Malacmentő Programunkban szereplő termékekkel a malacok számára már a születésük pillanatától optimális feltételeket, a fiaztatón jól működő takarmányozási megoldásokat kínálunk.

 

 

MALAC PANÍR

A fiaztatói elhullások jelentős része az első 24 órában történik, ezért elsődleges feladat, hogy a malacok számára a születésük pillanatától kezdve optimális környezeti feltételeket biztosítsunk. Minden hő- és energiaveszteség csökkenti a malacok életbenmaradási esélyeit a születésüket követő első pillanatokban, ezért a malacok felszárításával már rögtön a fialást követően megadhatjuk az esélyt arra, hogy minél több malacot válasszunk. Malac panír termékünk nemcsak a nedvesség megkötésében segít, hanem illóolaj-tartalmának köszönhetően antibakteriális hatással is rendelkezik, így a fialás körüli higiéniai viszonyok javítására is alkalmazható.

 

PLATINUM MILK+

Platinum Milk+ tejpótló tápszer fejlesztésekor a mai modern szuperszapora hibrid kocáktól vett tejminták összetételét vizsgálva határoztuk meg a tápszer táplálóanyag-tartalmát. A termék speciális összetevői (pl.: probiotikum, MCFA, immunglobulinok) segítenek kialakítani és fenntartani a bélflóra stabilitását, miközben gátolják a káros mikroorganizmusok elszaporodását (pl.: E. coli, Salmonella, Clostridium), és erősítik az immunrendszert. A Platinum Milk+ kifogástalan oldódása lehetővé teszi automatizált tejitató rendszerekben történő problémamentes alkalmazását is.

 

PLATINUM BABY

Ahhoz, hogy a malacnevelés sikeres legyen, már a fiaztatón meg kell kezdenünk a malacokat megismertetni a szilárd takarmánnyal, ezért a tejpótló tápszer itatása mellett a 4–5. életnaptól a Platinum Baby malactakarmány etetését javasoljuk. A kiválóan emészthető alapanyagokból álló, nagy tejtermékhányadú takarmány összetétele maximálisan igazodik a malacok emésztőenzim-készletének fejlődéséhez. A baby takarmány etetésének célja – a kiegészítő táplálás mellett –, hogy a malac „megtanuljon” enni, megismertessük a szilárd takarmánnyal.

 

PLATINUM-PF ÉS PLATINUM-CP PRESTARTER

A „Platinum” elnevezés a koncentrátumcsaládnál és malactakarmányainknál megszokott minőséget tükrözi, ugyanakkor a termékek fejlesztése során a sokakat megosztó sertés vérplazma használatát kívántuk elhagyni a plazmánál jól dokumentált pozitív hatások (pl.: nagyobb takarmányfelvétel, homogénebb növekedés, jobb immunválasz stb.) megtartása mellett. A legjobb eredmények elérése érdekében Platinum-PF Prestarter etetését követően a Bona Malac Starter (12,5%-os) koncentrátum alkalmazását javasoljuk. A gyengébb állategészségügyi státuszú telepek esetében tapasztalataink alapján alacsonyabb nyersfehérjeszintű takarmányok alkalmazásával az emésztőszervi problémák jelentős része elkerülhető, csökkenthető. Platinum-CP Prestarterünket ezen irányelvek mellett állítottuk össze. A Platinum-CP Prestartert követően Platinum-CP Starter takarmányunk etetését javasoljuk.

 

CRÉMOLIT

Legyen szó akár betegség, akár takarmányozási vagy stressz eredetű hasmenésről, a kiváltó ok megszüntetése, kezelése mellett az állatok rehidratálása, és az elektrolitok pótlása is elengedhetetlen. Az említett problémák kezeléséhez nyújt megoldást a Crémolit elektrolitpótló, mely optimális összetételének köszönhetően nemcsak a szükséges elektrolitokat tartalmazza, hanem könnyen felszívódó energiaforrást is biztosít a malacoknak. Probiotikum-tartalma segít helyreállítani a bélrendszer mikroflóráját, míg vitamin- és szervesmikroelem-tartalma a malacok általános állapotát és az állatok immunrendszerét támogatja.

 

Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.
2942 Nagyigmánd | Burgert Róbert Agrár-Ipari Park 03/25 hrsz.
www.babolnatakarmany.hu | [email protected]