fbpx

Priaxor®. Eljött a jövő gombaölő szere

Írta: - 2018 április 02.

A technológia gyors fejlődése a növényvédő szereket is érinti. Minden bizonnyal az Ön számára is fontos minden olyan segítség, amivel kultúrnövényeit az egész tenyészidőszak során egészségesen tudja tartani, hiszen azokat kedvezőtlen körülmények, kórokozók és kártevők egész sora veszélyezteti életük során. Erre nyújt megoldást Önnek a Priaxor®, a jövő gombaölő szere kalászosokban!

Mi is pontosan a Priaxor®?

A Priaxor® fejlesztőmérnökeink által kifejlesztett legújabb, innovatív gombaölő szer. Gombaölő és AgCelence®-hatásának együttese megelőzi a termést veszélyeztető betegségek károkozását, biztosítja az egészséges, erőteljes kalászos állományt, a jó minőségű termést és magasabb terméshozamot. Erős fertőzési nyomás mellett egy jól időzített gombaölő szeres kezelés akár termése 30–50%-át is megmentheti a pusztulástól a kezeletlen területekhez képest! A Priaxor® a kalászosok fejlődésének a kórokozók által legveszélyeztetettebb időszakában nyújt átfogó védelmet.

Hogyan működik?

A Priaxor® egy új hatóanyagból, a fluxapiroxadból/Xemium® és a régóta használt piraklostrobinból áll, a két hatóanyag eltérő módon fejti ki hatását. Ez garantálja a nagyfokú hatékonyságát a kalászosok gombabetegségei ellen, és élettani

hatásával a szokásos növényvédelmen felül is előnyt biztosít az Önnek. A fluxapiroxad/Xemium® egyszerre lipofil és hidrofil tulajdonságú, ami teljesen egyedi, nemcsak a többi fungicidtől, hanem a saját csoportjába tartozó más karboxamidoktól is megkülönbözteti. E különleges kettős viselkedésének tulajdonítható rendkívül gyors hatáskifejtése, páratlanul erős kuratív és eradikatív hatása, valamint kiugróan jó esőállósága.

Milyen hatást érhet el, ha Priaxor®-ral védekezik?

A Priaxor® használatakor a piraklostrobinnak az Opera® New-ból már jól ismert előnyeire is számíthat. A piraklostrobin a kezelést követően hosszú időn keresztül meggátolja a kórokozó gombák megtelepedését a kalászosokon. Hatékony a levélbetegségek széles köre ellen, mint például a rozsda- és lisztharmatbetegségek, a hálózatos, a szeptóriás, a sárga és a barna levélfoltosság. A Priaxor® hatására lassulnak az öregedési folyamatok, nő a nitrogén-monoxid-, csökken az etiléntermelés. A nitrogénfelvétel és- beépülés felgyorsul, a fotoszintézis hatékonyabbá válik, zöldítő, juvenilizáló hatása szemmel látható. A gyökérfejlődés intenzívebb lesz, a kalászosok stressztűrése fokozódik.

A fluxapiroxad és piraklostrobin együttes gombaölő és Agcelence hatásának végeredménye, hogy nem csupán a károkat hárítja el, hanem ezen felül is növeli a kalászosok hozamát.
 

Ha árpa, ha búza, komplex védelem a Priaxor®-ral!

A Priaxor® segít a maximális termés elérésében őszi búzában. Magyarországon a kalászos gabonák évi egyszeri kezelése mellett egyre inkább terjednek a nagyobb biztonsággal, jobb terméskilátásokkal kecsegtető kétszeri, sőt háromszori kezeléseken alapuló állományvédelmi technológiák. A három lépésből álló BASF-technológia első elemének – Tango® Star 0,8 l/ha – célja a levélbetegségek korai kártételének megelőzése, második eleme –  Priaxor® 0,8–1,0 l/ha a zászlóslevél kiterülésekor – a felső levelek rozsda- és foltbetegségek elleni védelmét adja. A harmadik lépésként teljes virágzásban kijuttatott 2,0 l/ha Osiris® pedig a kalászfuzáriózis elleni védelmet, az alacsony DON-szintet biztosítja.

Árpában a Systivá-s csávázás és egyetlen Priaxor®-os kezelés komplex védelmet  ad. Ugyanis a Priaxor 0,8 l/ha-os dózisban közel 100%-os hatékonysággal védi meg az árpát két legfontosabb betegsége, a ramuláriás és a hálózatos levélfoltossággal szemben. Egy jól időzített kezeléssel eredményesebb lehet vele, mint más készítmények két egymás utáni kijuttatásával.

Fedezze fel a jövőt!