fbpx

Robbanás volt a BASF németországi telephelyén

Írta: Szerkesztőség - 2016 október 18.

Az első jelentések szerint a ludwigshafeni gyár kikőtőjénél egy csővezeték szerelése közben következett be a robbanás.  Egy ember meghalt, négy munkás eltűnt, többen súlyosan megsérültek. A robbanás következtében több közelben álló jármű is a lángok martalékává vált. 

A gyár közleménye szerint a megsérült csővezetékeken hajókról származó nyersanyagokat szállítottak a feldolgozási helyükre. A robbanás után biztonsági okokból leállították az üzemben folyó munka alapjául szolgáló két úgynevezett krakkolót. Eközben több helyen keletkeztek tüzek, mert el kellett égetni a csővezetékben lévő anyagokat.

A BASF tíz négyzetkilométeres ludwingshafeni üzeme a világ legnagyobb egybefüggő területen elhelyezkedő vegyi gyára, amely 40 ezer embernek ad munkát. 

Hétfőn reggel a BASF néhány kilométerrel odébb található lampertheimi üzemében egy műanyaggyártáshoz használt berendezés töltése során következett be kisebb robbanás. Itt négy munkás sérült meg. A berendezést leállították, káros anyag nem került a környezetbe. 

Forrás: Index