fbpx

Rollmot szántáselmunkáló-hengerek

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 17.

A munkagépek közül talán a szántáselmunkáló-hengerek alkalmazása a legszélesebb körű. Használata már tavasszal elkezdődik a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, majd nyáron kapcsolt munkagépként (pl. nehéztárcsa után) a talajmunkák lezárására, és ősszel a magágykészítésre, vetések lezárására, illetve szántáselmunkálásra vehetjük igénybe.

A francia QUIVOGNE cég (ejtsd: kivon) Rollmot hengere a piacon található hasonló munkagépek között talán a legrobusztusabb kialakítású. A 6,3 méter széles változat súlya simítóval együtt mintegy 4 tonna! A henger felszerelhető sokféle öntvény gyűrűvel, amelyek közül a Cambridge és Crosskill kivitel a legismertebb. Ezeken kívül még akár sima palástú vagy prizmagyűrűs változatban is rendelhető a Rollmot. A henger igen masszív felépítésű, a gyűrűtengely – például, egyedülállóan a piacon – 70 mm-es átmérővel készül. A 150×100 mm-es zártszelvényből készült hengertagok átfedéssel szereltek, így a felszín egyenletesen átdolgozott lesz, nem marad csíkozott, elmunkálatlan felület utána. A munka folyamán az egyenletes szélső talajnyomásról a tagok lengő felfüggesztése gondoskodik. Így egy meghibásodás-mentes, egyszerű módszerrel érhető el az egyenletes talajnyomás és az optimális lezárás.

Hazánkban a szántáselmunkáló-hengerek 99%-a hidraulikusan állítható első simítóval kerül leszállításra. A Rollmot hengeren az erőteljes simítók kérésre akár lazító késekkel is felszerelhetők, még intenzívebbé téve a hantok törését és a kötött talaj fellazítását.

A közúti szállításhoz a Rollmot hengert 2,5 méterre hidraulikusan összecsukhatjuk. A tagok előre csukódnak, amely egy kompakt, és igen biztonságos szállítási helyzetet eredményez.

A Rollmot hengerek verhetetlen ár-érték arányban, 4,3–10,3 méter munkaszélességben rendelhetők.

Néhány példa a nyáron érvényes akciós árainkra:

Rollmot 530 simítóval: 10.800 EUR

Rollmot 630 simítóval: 11.900 EUR

Rollmot 730 simítóval: 13.100 EUR

Rollmot 830 simítóval: 14.900 EUR

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége kérem keresse kollégánkat vagy kereskedelmi partnereinket!

Gazsi Zsolt: 30/558-4918
http://www.quivogne.hu