fbpx

TARLÓHÁNTÁSRA FEL! GÜTTLER SuperMaxx kultivátor

Írta: - 2017 szeptember 04.

A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor.

Miben más ez a kultivátor, mint a többi?

A hagyományos kombinátorokhoz hasonló gép nemcsak magágykészítésre alkalmas, hanem könnyebb művelésű talajokon tarlóhántásra is. Így ez a munkagép könnyen beépíthető az elterjedőben lévő mulcsművelésbe. Megerősített, lándzsás kapáinak köszönhetően az olyan kemény, durva szántásokon is alkalmas szántáselmunkálásra, ahol a hagyományos, könnyű kultivátorok már nem képesek megfelelő munkát végezni. A függesztett SuperMaxx kultivátorral nem gond tavasszal a nedves talajokat átszellőztetni sem, ugyanakkor a mechanikai gyomirtás eszköze is.

Ez a kultivátor már 12 méteres munkaszélességben is a gazdálkodók rendelkezésére áll a még hatékonyabb talajmunka érdekében. Innovációja nemcsak munkaszélességében rejlik, de egyedülálló, 7 soros kapaelrendezése miatt több feladatot is képes ellátni. Legfőbb előnye, hogy egyetlen géprendszerrel csökken az üzemeltetési költség és a munkára fordított idő, nő a ráfordított munka hatékonysága.

A SuperMaxx kultivátor a hagyományostól eltérően nem pálcás hengereket tartalmaz a talajfelszín megmunkálásához, hanem egysoros pálcás boronát, amellyel elkerülhető a pálcás hengerekre jellemző „beragadás” nedves talajviszonyok esetén.

www.güttler.hu