fbpx

Sok helyen elkél a segítség

Írta: - 2016 március 25.

Ünnepélyes keretek között köszönte meg Baja Város Önkormányzata és a Baja Marketing Kft. az AXIÁL Kft-nek azt az önzetlen segítségnyújtást, amelyet a téli hónapokban nyújtott a rászorulók számára szervezett meleg-ételosztáson.

Baja Város Önkormányzata és a Baja Marketing Kft. számos támogatóval együttműködve sokadik alkalommal szervezett jótékonysági ételosztást a városban élő rászorulók részére. Az országosan is példaértékű összefogást az AXIÁL is támogatta, amelyet összesen 10, decemberben és januárban 4-4 és februárban 2 alkalommal rendeztek meg a szervezők.

Az ételosztás 2015. december 2-án kezdődött és 2016. február 11-ig tartott. A Belvárosi Közösségi Házban december első hetétől február közepéig összesen 3000, alkalmanként 300 adag meleg étel került kiosztásra. Mindehhez még hozzájárult a 2016. február 6-án megrendezett Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál, amely rendezvény keretében „Házhoz ment a fesztivál”, elnevezésű jótékonysági akciók keretében kétszáz bajai család asztalára került disznótoros csomag.

Több támogató, köztük a bajai központtal rendelkező, a mezőgazdasági gépek és alkatrészek piacán meghatározó szerepet betöltő AXIÁL Kft. nem csupán alkalmanként, hanem tartósan is elősegítette a jótékonysági akciók sikerét, amelyet a szervezők március 23-án, a Bajai Polgármesteri Hivatal Dísztermében köszöntek meg.

A szervezők képviseletében Dr. Zöld László Csabáné egyházi, civil és karitatív tanácsnok és a Baja Marketing Kft. ügyvezető-helyettese, Dobos Edit adta át a támogatóknak az elismerő okleveleket. Az AXIÁL Kft. nevében Umenhoffer Péter marketingigazgató vette át a dokumentumot, aki több axiálos kollégájával egyetemben önkéntesként is részt vett a decemberi ételosztáson.

Péter elmondta, hogy az AXIÁL nem először segíti a karitatív jellegű programok megvalósítását és a jövőben is szándékukban áll elfogadni ilyen jellegű felkéréseket.

Sok helyen elkél a segítség, látjuk. A társadalmi felelősségvállalás esetünkben nemcsak szavakat jelent. Kollégáink magán és céges vonalon egyaránt járnak vért adni, szemetet szedni, kórházat festeni, állatmenhelyen segíteni, részt veszünk adománygyűjtő akciókban, a speciális nevelési igényű gyerekeknek szervezünk Mikulás ünnepséget, egészen hosszú a sor. Aktív közösség vagyunk, nyitott szemmel járunk, és mindannyian igyekszünk jót cselekedni.