fbpx

STEYR Profi 4125 traktorok S-Control 8 hajtóművel

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 szeptember 03.

Kategóriájának legjobb váltójával, versenyképes akciós áron a STEYR Profi 4125 traktor

A 2017-ben fennállásának 70. évét ünneplő Steyr Traktoren a mezőgazdasági gépesítés meghatározó szereplője. A folyamatos fejlesztéseket felmutató gyártó az 1999-ben bemutatott CVT hajtóművel komoly mérföldkőhöz érkezett, legújabb innovációjával pedig a középnehéz univerzális szegmensét emeli magasabb szintre.

A vadonatúj Profi S-Control 8 125-160 LE-ig 5 modellel kerül forgalomba, melyek közül a 160 LE-s kivitel hathengeres motorral is elérhető.

A teljesítmény előállításáról a Steyr gyárat is magában foglaló CNH cégcsoport által készített FPT Ecotech erőforrás gondoskodik, melyet egyre több konkurens gyártó is beépít saját traktoraiba kiváló fogyasztása és dinamikus teljesítménye miatt. A teljesítmény hasznosításáról teljesen új fejlesztésű S-Control 8 névre hallgató hajtómű gondoskodik, mely a piacon egyedülállóan 8 terhelés alatt kapcsolható PowerShift fokozatot biztosít 3 tartományban. Az így előálló 24 fokozathoz kétféle automata program is társítható, mely szántóföldön végzett munka és közúti szállítás során is csökkenti a gépkezelő leterheltségét. A B csoport fokozati kiosztása 1,67-18 km/h sebességtartományt fed le, mellyel a szántóföldi munkák 90%-a terhelés alatti fokozatváltás mellett végezhető.

Innovatív megoldást jelent a csoportokat kapcsoló duplakuplungos technológia, mellyel a nyomatékátvitel szinte folytonosnak tekinthető. Állóra fékezés esetén a hajtáslánc automatikusan szétkapcsol, mely különösen hasznos bálázáskor, illetve rakodási feladatok esetén. A 24. fokozat áttételezése lehetővé teszi a maximális menetsebesség csökkentett motorfordulaton való elérését, így a 40 km/h már 1680-as fordulaton elérhető. Ennek az ECO funkciónak is köszönhetően lett a Profi S-Control traktor kategóriagyőztes a német gépminősítő intézet, a DLG 2017-es PowerMix tesztjén.

 

További részletes információ:

Magtár Kft.
Pillmann Péter
06202266680
https://magtarkft.hu/kapcsolat/

A Technikai paraméterek IDE KATTINTVA érhetőek el!