fbpx

Czerván György a laoszi mezőgazdasági miniszterhelyettessel tárgyalt

Írta: Szerkesztőség - 2013 június 21.

Budapest, 2013. június 20., csütörtök (MTI) – Az állattenyésztési, halászati és takarmánygyártási programok szerves részét képezik a fejlődő laoszi mezőgazdaságnak, ezért ezekről a témákról is tárgyalt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár csütörtökön a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) Pravongviengkham Parisak mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettessel.

A megbeszélésen – tájékoztat a kormányzati hírportál – a laoszi miniszterhelyettes kiemelte: továbbra is számítanak a magyar technológiai transzferre, az állami intézmények szakmai segítségnyújtására, illetve a magyar befektetők érdeklődésére.

 

Czerván György a laoszi mezőgazdasági miniszterhelyettessel tárgyalt

 

A miniszterhelyettes és az államtitkár tárgyalásán szóba kerültek Laosz élelmiszerbiztonsági fejlesztési tervei is.

Az élelmiszerbiztonsági kritériumok teljesítésével ugyanis Laosz a jövőben egyenrangú partnerként vehet részt a nemzetközi agrárkereskedelemben.

Czerván György reményét fejezte ki, hogy a agrárprogramokban résztvevők hasznosítják majd a már meglévő kapcsolataikat a két ország közötti együttműködések erősítésében.

Pravongviengkham Parisak – aki Magyarországon szerezte agrárdiplomáját – felel a laoszi agrárkormányzatban a nemzeti fejlesztési programokért és egyben a magyar–laoszi agrárkapcsolatokért – olvasható a kormany.hu-n.

 

MTI 2013. június 20.