STOLL FZ PROFILINE homlokrakodók, nemcsak profiknak

Bátran állíthatjuk, hogy a STOLL homlokrakodó-márka a LEG-ek rakodója. Legjobb anyagminőség, legjobb kilátás, legtöbb elérhető traktoradaptáció, a világon jelenleg elérhető legnagyobb homlokrakodó, egyik legtöbbet eladott rakodótípus világszerte.

A STOLL homlokrakodók szinte minden traktortípusra kínálnak optimális megoldást 30-300 LE-ig. Kompromisszumok nélkül az adott traktortípusra mindig a megfelelő rakodótípust ajánlja a gyár. Ez annak köszönhető, hogy a STOLL összesen több mint 23 különböző méretű és erősségű emelőgémet gyárt, valamint ezeken belül is többféle szélességet, hogy tökéletesen passzoljanak minden négy- és hathengeres traktorhoz is. A STOLL semmiben sem köt kompromisszumot! Német mérnökök hozzáértése mellett mindenben a lehető legjobb anyagminőséget és legjobb beszállítókat választja, kezdve a traktorra szerelendő adaptációval, ahol a prémium anyagminőségnek köszönhetően kifejezetten nagy strapabírású rakodókonzolt kapunk, emellett szebb formatervezést is elérhetünk, tökéletesen ügyelve a traktor szervizpontjaira. Emellett természetesen az emelőgém is a legjobb anyagminőségű finomszemcsés acélból készül. Az emelőgém szerkezete a hagyományos zártszelvény (olcsóbb márkák) helyett egy anyagból hajlított, ezáltal kifejezetten erős szerkezet. A magas minőségű anyaghasználat lehetővé teszi az olcsóbb kategóriával szembeni jóval hosszabb élettartamot, valamint az értékállóságot. Fontos részletkérdés a fő alkotóelemeken kívül, a vezérlés, a hidraulikatömlők, hidraulika vezértömbök, kötőelemek, csapok, perselyek minősége, melyek milyensége sokszor csak a felszerelés után derül ki. Legjobb kilátási tulajdonság is a STOLL rakodókat jellemzik. Egy drágább gyártási technológia, de annál praktikusabb tulajdonság az egyedülálló rejtett párhuzamvezetés és védett hidraulika csövek. Már hosszú évek óta alkalmazott fejlesztés biztosítja a legjobb kilátási viszonyokat, mellyel sokkal hatékonyabbá vált a rakodási munka, és nagy segítséget jelent vonulás közben is. A hidraulikacsövek elrejtése pedig egy sima átlátható felületet biztosít kiküszöbölve mindennemű mechanikai sérülés lehetőségét. A rejtett párhuzamvezetőrúd egy erős T-profilból készül, nagyobb emelőerőt biztosít.


Egy anyagból hajlított gémváz

Rejtett párhuzamvezető rúd


Rejtett párhuzamvezetés = jobb kilátás

A STOLL mindig lépést tart a traktorgyártókkal. Mihelyst megjelenik egy új típus, azonnal fejlesztik hozzá a megfelelő rakodó-adaptációt. Ebben az esetben sem vállalnak kompromisszumot, vagy rizikót, hogy bármely ügyfél traktorjához legyártanak még nem gyártott adaptációt. Minden esetben először precíz mérnöki munka, prototípusok gyártása és tesztelés előzi meg mielőtt egy új adaptációt hivatalosan piacra bocsátanak. A német gyár az évtizedek alatt többezer különböző adaptáció elérhetőségét tette lehetővé szinte minden traktormárka, azon belüli traktortípusok, illetve típusváltozatok szerint. A STOLL a lehető legtöbb traktortípusra kiforrott adaptációt kínál, és a lehető legrövidebb határidővel fejleszti a tökéletes adaptációkat a legújabb traktortípusokra is. Nem véletlen, hogy az idei hannoveri Agritechnica kiállításon is a homlokrakodóval szerelt traktorok közül a legtöbb esetben STOLL rakodót láthattunk. Évtizedek óta választja több nyugati gyártó gyári beszállítójának, kiváló minősége és tökéletesen illeszkedő adaptációi miatt. Minden gyártó nagyra becsüli a saját traktorját, és ahhoz természetesen a legjobb kiegészítőket keresik. Deutz-Fahr, Same, Lamborghini, Case IH, New Holland, Arbos mellett sok keleti kistraktor és Németországban a Belarus is a STOLL-t választja.

További LEG-nek határozható meg, hogy a STOLL rendelkezik jelenleg a legnagyobb emelési magasságú és teherbírású homlokrakodóval, ez a STOLL FZ 100as. Hazánkban kevésbé van jelentősége, leginkább a német piacra szánták, ahol biogáz-üzemekben 300 LE körüli traktorokkal dolgoznak és sok esetben segítség egy homlokrakodó.

Szintén igazolja a minőségét, egyben az ügyfelek elégedettségét is, hogy a prémium német márka évtizedek alatt behálózta az egész világot. Méltán vált Németország vezető rakodójává, és az egyik legtöbbet eladott rakodótípus az egész világon. Évente kb. 12 ezer db rakodó és 70-80 ezer gyári munkaeszköz gyártásával mára már többszáz ezer rakodó teszi könnyebbé gazdák mindennapjait az egész világon.

Prémium minősége, magas használati értéke ellenére a hazai termelők viszonylag kedvező áron érhetik el a STOLL homlokrakodókat, gyakori akciós ajánlatok során már középkategóriás rakodó áráért is. Használt piacon fellelhető 20-30 éves sértetlen, jó állapotban lévő STOLL emelőgémek igazolják a német minőséget, hogy csupán minimális árkülönbséggel már mennyivel strapabíróbb és értékállóbb eszközről beszélhetünk. Minden traktor (legyen az használt vagy új) megérdemli a lehető legjobb minőségű kenőanyagokat, alkatrészeket, azáltal biztosítva a hatékony és szünetmentes munkavégzést. Így van ez a megfelelő homlokrakodó kiválasztásával is!

Keresse a Sato-Gép Kft. kínálatában!

 

homlokrakodó teherbírás
..