fbpx

Szálastakarmány-kezelő gépek skandináv minőséggel!

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 04.

RENDKÉPZŐK ELHO V-Twin 600, V-Twin 750, V-Twin 950

Extra minőségű takarmány, jelentős költségmegtakarítás mellett! A minőségi szálastakarmány-előállításához alapvetően hozzátartozik a tiszta és fertőzésmentes rend létrehozása.

Az ELHO több évtizedes tapasztalatai alapján gyártja forgókosaras rendszerű rendkezelőit, melyek a legbiztonságosabb megoldást nyújtják ehhez. A kosarakon elhelyezett, hidromotorral meghajtott sodróujjak forgó-haladó mozgásuk közben folyamatosan és ismétlődően feldobják a terményt, ami hatékonyan segít a minőségi és higiéniai szintet extrém magasan tartani. A feldobó mozgatásnak köszönhetően a terményben előforduló szennyeződések (kő, föld, trágya) mennyisége minimálisra csökken.

Az eredmény egy magas, jól szellőző, gyorsan száradó, szennyeződésmentes rend.

– Az ezekkel a gépekkel kialakított rendben a baktériumfertőzések kialakulásának a veszélye a töredékére csökken a hagyományos rendszerekhez képest.

– Az egyszerű konstrukció eredménye a gépek minimális meghibásodási lehetősége és alkatrészigénye.

– A hidromotoros hajtás olajigénye mindössze 25 l/perc, így kis és közepes teljesítményű traktorokkal is működtethető.

– Betakarításkor az ELHO V-twin 600 a bálázógép maximális kihasználhatóságát teszi lehetővé. Ezt a gépet bármilyen fajtájú takarmánynövény és szalma kíméletes és hatékony kezelésére tervezték. A V-TWIN 600 csatlakoztatható fronthidraulikához, az ELHO vonórúdjával (opció) hátsó 3-ponthoz és Euro-szerszámcsatlakoztatással rendelkező homlokrakodókhoz (opció) is.

– A gépet frontra csatlakoztatva egy menetben elvégezhető a rendek összesítése és bálázása, amivel időt takaríthat meg, és jelentősen csökkentheti a költségeket és a talaj terhelését.

– A kosarak hidraulikusan hajtottak, fordulatuk fokozatmentesen állítható, így bármilyen fajtájú takarmánynövény rendre rakása elvégezhető anélkül, hogy az érzékenyebb növényi részek sérülnének vagy leverődnének. A gumiágyas, bevonatos sodróujjak kíméletes munkavégzést biztosítanak.

Összefoglalva, az előnyök a következők:

  • jól szellőző, könnyen bálázható, szennyeződésmentes rend;
  • a baktériumfertőzés esélye minimális;
  • egyszerű, erős, megbízható konstrukció;
  • könnyű kezelhetőség;
  • hidromotoros hajtás – olajigény 25 l/perc;
  • minimális szervizigény.

RENDFORGATÓKELHO TR 220/TR 300

A TR sorozat gépei alkalmasak rend forgatására, terítésére, átrakására és összesítésére. A nagy átmérőjű és áteresztőképességű rotor jól szellőző, magas, gyorsan száradó, jól bálázható rendet képez. A rotorokon elhelyezett sodróujjak forgó mozgásuk közben folyamatosan és ismétlődően feldobják a terményt, ami hatékonyan segít a minőségi és higiéniai szintet extrém magasan tartani.

A kettős rugósujjak huzallal biztosítottak, így törés esetén sem kerülnek a terménybe. A feldobó mozgatásnak köszönhetően, a terményben előforduló szennyeződések (kő, föld, trágya) mennyisége minimálisra lecsökken.

A TR 220 gép rendösszesítő oldalkidobóval – SideFlow – szerelhető

Az eredmény egy magas, jól szellőző, gyorsan száradó, szennyeződésmentes rend.

Nagy László, +36309926830

[email protected]

Tatár Kálmán, +36307050687

[email protected]

Web: http://www.gravetti.hu