fbpx

Szalmabálázáshoz használjon McHale bálázót!

Írta: - 2017 július 20.

Az aratással párhuzamban főszerepet kapnak a bálázók. A szalmabálázás során a cél a minél több anyag bepréselése egy-egy bálába, hiszen így kevesebb bálában kell beszállítani ugyanazt a tömeget, ami a táblán felbálázható.

Erre kínál megoldást a McHale V6-os változókamrás sorozata. Ezeknél a gépeknél a bálák formázását végtelenített hevederek végzik. Ezek a gépek a változókamrás bálázók elvén működnek, így a tömörítés már a bálamag kezdetekor elkezdődik, állandó préselést, vagyis folyamatos tömörítést megvalósítva a bála teljes keresztmetszetében. A bálaátmérő 65 és 165 cm között beállítható attól függően, hogy mekkora méret ideális a szállításhoz. A 2 méter munkaszélességű rendfelszedővel még a nagy teljesítményű kombájnok után hagyott széles rendek is könnyedén felszedhetőek. A nagyobb munkasebességet szolgálja a rendfelszedő után található továbbító rotor, ami a felszedett anyagot juttatja a bálakamrába. A McHale gépeknél a továbbító rotor csak az anyag továbbítását látja el, a bála forgatását a bálakamra elülső részén található 3 db pálcás fémhenger végzi, így száraz, „törekes” szalma esetén is biztosított a bálaforgatás. A bálák formázását és tömörítését 3 db duplaszövet-betétes, gyémántmintás, végtelenített heveder végzi. Miután a bála elkészült, egy automatikusan induló hálókötöző köti be a bálát. A V6-os gépek vezérlése a traktorkabinba helyezhető, grafikus kijelzőjű kezelődobozról történik. Ezen állítható be a kívánt bálaátmérő nagysága, annak tömörsége, illetve a hálómennyiség. A gép alkalmas arra is, hogy például nedvesebb takarmány esetén a bála közepét egy alacsonyabb tömörséggel bálázza, ennek mérete és nyomása szintén ezen a kezelődobozon állítható be. A McHale V6-os gépek alapkivitelei is számos olyan felszereltséggel vannak ellátva, amelyek részben a bálázás műveletét segítik, részben a hosszú távú működést biztosítják. Ilyen például az eltömődésgátló-rendszer, melynek segítségével az esetleges eldugulások háríthatók el könnyedén. A szerkezet lényege a rotor alatt található hidraulikusan leengedhető fenéklemez. A lemez lenyitásakor megnövekszik a továbbító csatorna átömlési keresztmetszete, utat engedve a dugulást okozó anyagnak a bálakamra felé. Ezen felül szintén alapfelszereltség még minden V6-os bálázón például az automatikus láncolajzás, kenhető csapágyak, széles hajlásszögű, túlterhelés ellen védett kardántengely, erősített lánchajtás stb.

Általánosságban minden McHale gépre jellemző, hogy a gépek fejlesztése, megalkotása során fontos szempont a gépek egyszerű kezelhetősége, nagy teljesítménye és a minimális karbantartás igény. A gépek prémiumkategóriát képviselnek, a magas minőségű kivitelezés, magas minőségű alkatrészek alkalmazásával párosul, ami hosszú használatot tesz lehetővé.

Ha további részletek is érdeklik, keressen bennünket az elérhetőségink egyikén!