fbpx

Szervestrágyázás Plantella Organik-kal

Írta: Szerkesztőség - 2011 július 28.
  • 90% szárazanyag tartalmú, míg a hagyományos szerves trágya csak 15% szárazanyagot tartalmaz.
  • Tartalmazza a másodlagos, de nélkülözhetetlen tápelemeket is.
  • Megtalálhatók benne a mikroelemek is: B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn.
  • Aminosavakban gazdag.
  • A hőkezelésnek köszönhetően gyommagvaktól és patogén szervezetektől mentes.

 

Miért használjunk Plantella Organikot szervestrágyázáshoz?

  • A Plantella Organik javítja a talaj szerkezetét. Homokos talaj esetén növeli a vízmegtartó képességet, csökkenti az eróziót, javítja a talaj biológiai aktivitását. Agyagos talajnál csökkenti a talajnedvességet, megnövekszik a vízáteresztő képesség, lazább talajszerkezetet biztosít, ezért elősegíti a talaj jobb szellőzősét, javítja a talaj biológiai aktivitását.
  • A tápanyagok egész évben fokozatosan szabadulnak fel, a talaj hőmérsékletének függvényében. Így akár kora tavasszal is kijuttatható, nem fenyeget a tápanyag kimosódásának veszélye, mivel csak +10 C° felett kezdenek a tápanyagok felszabadulni.
  • Granulált alakjának köszönhetően könnyen szállítható, műtrágyaszóróval is kijuttatható. Többféle kiszerelésben kerül forgalomba: kis felhasználók számára 7,5 és 20 kg zsák, míg nagyfelhasználók számára 500 kg-os Big-Bag formájában.
  • Mivel a Plantella Organik szerepel a Biokontroll Hungária Kft listájában, ezért ökológiai termesztésben is használható.
  • Magas ásványi anyag és aminósav tartalmának köszönhetően növeli a termés mennyiségét és minőségét. Kertészetekben végzett kísérletek bizonyítják, hogy erősebb szárt, nagyobb zöldfelületet és nagyobb terméshozamot lehet elérni Plantella Organik használatáv.

 

Hogyan használjuk a Plantella Organikot?

Évente legalább kétszer alkalmazzuk: kora tavasszal és ősszel.

Kora tavasszal, amikor a talajnak nagy tápanyag készlettel kell rendelkeznie a serkenő növények számára, a talaj előkészítésekor indító trágyaként használjuk minden konyhakerti-, kertészeti- és szántóföldi növény számára.

Ősz elején a kifáradt talaj tápanyag készletét frissítjük az Organikkal. Ezzel a szerves trágyával egyszerűen táplálhatjuk a növényeket egész éves fejlődési ciklusukon át: februártól novemberig.

Granulált formájának köszönhetően az Organik rendkívül könnyen kezelhető:egyszerűen szórjuk a talajra és ha van lehetőségünk öntözzük meg.

Még jobb hatás elérése érdekében dolgozzuk be az Organikot a talajba, mert így gyorsabban kerül a trágya a gyökérzet közelébe, a hatás azonnali, sokkal intenzívebb és kisebb a tápanyag veszteség is.