fbpx

Szoros szövetségben: közös, új bajai telephelyen az AGROTEC Magyarország és az IKR Agrár

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 július 18.

Hivatalosan is átadta új telephelyét 2019. június 5-én, Baján az AGROTEC Magyarország Kft. A területi központ tervezésekor és kivitelezésekor a legmodernebb, energiahatékony technológiákat alkalmazva alakítottak ki olyan környezetet, amely biztosítja a zökkenőmentes és hatékony munkavégzést az ott dolgozóknak, valamint a partnerek elvárásaihoz is igazodik. Az új központ teljes mértékben kielégíti a környező gazdálkodók szervizszolgáltatás és alkatrészellátás iránti igényeit, és megfelelő teret biztosít a színvonalas gépértékesítéshez.

A kft. jelenleg országosan 14 telephellyel működik, melyek közül a bajai a hatodik saját tulajdonú ilyen létesítmény a 2013-as indulásuk óta, illetve a harmadik saját egyedi tervezésű, teljesen a cég működésére szabott épület, melyet az EMEL Kft. álmodott meg az AGROTEC Magyarország Kft. megbízására. A vállalat mindamellett, hogy a New Holland mezőgazdasági gépek – erőgépek, kombájnok, bálázók, teleszkópos rakodók, silózók, gyümölcs- és növénytermesztési céllal használt gépek, építőipari gépek – hivatalos hazai importőre, a precíziós növénytermesztés megvalósításához is komplex megoldást nyújt. A modern PLM technológia kiépítéséhez a New Holland legfejlettebb GPS-eszközeit kínálja: GPS sorvezetőket és kormányautomatikákat – akár 1-2 cm-es pontossággal, szakasz- és dózisszabályozást permetező-, műtrágyaszóró- és vetőgépekhez, 152,5 cm közötti pontosságú GPS korrekciós rendszer gyári kiépítését, ill. utólagos felszerelését szinte minden gyártó gépeire, újgenerációs precíziós eszközöket, AgXtend technológiát.

Beszéljenek a számok!

A bajai telephely építése 2018-ban kezdődött, és 6 hónap alatt készült el, ez a cég 2018-as évének legnagyobb befektetése. A zöldmezős beruházáshoz az Agrofert cégcsoport mintegy 300 millió forintot biztosított. A beruházás indokoltsága vitathatatlan, hiszen az AGROTEC Magyarország Kft. folyamatos, dinamikus fejlődést produkál. A cég tavalyi forgalma 21 milliárd forint volt, ennek 74%-a a gépeladásból, 16%-a alkatrész-értékesítésből és 10%-a a szervizszolgáltatásból származott. Ma Magyarországon mintegy 8000 New Holland traktor és csaknem 2000 kombájn dolgozik. Az AGROTEC, jelentős piaci részesedéssel, az egyik vezető gépértékesítő vállalat ma Magyarországon.


Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője
Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak

Összefogásban az IKR Agrárral

A frissen megnyitott bajai telephelyen egy különleges szövetség is összpontosul, mivel az épületben egy az IKR Agrár által fenntartott növényvédőszer-raktár is helyet kapott. Több ilyen közös telephely létezik országosan, miközben a termék- és szolgáltatáskínálatban is szoros együttműködés zajlik a két cég között, amelyek így a mezőgazdasági termékek és szolgáltatások teljes palettáját képesek nyújtani a magyar gazdáknak. Az országos lefedettségű növényvédőszer-raktárhálózatukon keresztül valamennyi növényvédőszer-szállító cég termékeit forgalmazzák. Autós flottájukkal gyorsan, pontosan és megbízhatóan szolgálják ki partnereiket.

Vetőmagkínálatukban a Magyarországon beszerezhető valamennyi vetőmag szerepel. A terménykereskedelem területén a cég jelentős árualapok felvásárlójaként jelentkezik, hisz a hagyományos külföldi és belföldi felvevőpiacokon túl az anyavállalat egyre szélesedő állattenyésztési integrációja növekvő abraktakarmány-igényt indukál, aminek egy részét a Magyarországon megtermelt termények fogják fedezni.

A megnyitón az ünnepélyes szalagátvágás után az IKR Agrár Kft. és az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezetője mellett Martin Rada, az Agrotec Group vezérigazgatója, az Agrofert Holding vezetője is felszólalt.