fbpx

Tavaszi munkagépek a Készenlét Zrt-től

Írta: Szerkesztőség - 2011 július 07.

A Készenlét Zrt. lett 2010 év elejétől az olasz MaterMacc szemenkénti vetőgépek valamint a gabonavetőgépek kizárólagos forgalmazója. A MaterMacc több mint 30 éve gyártja a precíziós vetőgépeket, melyek már Magyarországon is bizonyítottak.

A szemenkénti vetőgépek két sorozata közül a 4000 széria csúszócsoroszlyás, Farmflex gumi tömörítőkerekekkel a jól megmunkált magágyakhoz javasolt, míg a robosztusabb 8000 széria gépei minden talajtípusnál alkalmazhatóak. A dupla tárcsás csoroszlya, a kétoldali mélységállító kerekek, valamint az állítható „V” tömörítő kerekek a főbb jellemzői a vetőkocsinak. A rögterelő mindkét széria esetén alapfelszereltségben rendelkezésre áll.

A paralelogramma függesztésű, rendkívül jó talajkövetésű vetőkocsik egyetlen pontja sem hegesztett, minden eleme csavarokkal rögzített, megkönnyítve ezáltal az esetleges karbantartást. A MaterMacc vetőkocsikat a szabadalmaztatott MagicSem vetőelemmel szerelik, mely a nagyobb vákuumkamrának köszönhetően egyenletesebb vetést, egyforma, az előzetesen beállított tőtávolságot garantál, míg egy belső teflon tömítésnek köszönhetően a vetőtárcsák élettartama az ötszörösére (!) növekedett.

A gépek rendelhetőek mikrogranulátum,- és műtrágyaadagolóval is. A műtrágya kijuttatásánál rendelkezésre áll csúszócsoroszlyás vagy dupla tárcsás csoroszlyás kivitel. A tartály mérete alaphelyzetben 2 x 215 liter, de igény esetén bővíthető 800 literesre, festett vagy Inox kivitelben.

Ami a vázakat illeti, a fix vázas 4 soros kiviteltől, a Magyarországon oly népszerű teleszkópos gerendelyen keresztül a hidraulikusan felcsukható vázakig (mellyel a 2,5 m szállítási szélesség is elérhetővé vált) teljes a gyártó termékpalettája. Ide tartozik a MaterMacc másik szabadalma, az Easy-Set rendszer, mely az alapgerendely előtt elhelyezett sínt foglalja magában, melyen a vetőkocsik és ezáltal a sortávolság könnyedén állítható (40-100 cm között), az igényelt sortávolság alapján előre gyártott gyűrűk és csapszegek segítségével.

A másik nagyon fontos területe a tavaszi munkáknak a műtrágyaszórás, melyhez nélkülözhetetlenek a jó minőségű, széles szórásképű műtrágyaszórók. Ehhez a munkákhoz az Agrex műtrágyaszórókat ajánljuk, mely mindamellett, hogy „A la Carte” vagyis teljes egészében egyedi igények alapján állítható össze, még így is rendkívül kedvező árkategóriában helyezkednek el.

A függesztett műtrágyaszórók három sorozatából az XPL modelleket 800-1000-1200-1500 literes kivitelben gyártják, kis és közepes méretű gazdaságok számára. A munkaszélesség 18 méterig állítható. Használható alaptrágyázásnál és fejtrágyázásnál is. A szórótányér, a lapátok és minden műtrágyával érintkező elem rozsdamentes acélból készül.

Az XPI és a DDI modellek 1500 és 3000 liter közötti űrtartalommal készülnek, nagygazdaságok és bérvállalkozók számára. A gépek 12-32 méter között használhatóak alaptrágyázáshoz és fejtrágyázáshoz egyaránt. A tartály nyitása és zárása a traktorkabinból történik, az XPI modelleknél hidraulikusan, míg a DDI modelleknél elektronikusan. Mindkét gépsorozat felszerelhető DPA 500 fedélzeti számítógéppel, mellyel az adagolás teljesen automatizálható, és melyben 10 program rögzíthető. A berendezéshez GPS vezérlés is kapcsolható. A gépekhez opcionálisan rendelhető határszóró berendezés is, mellyel a táblaszéli határszórást tudjuk elvégezni.

Elérhetőségek:
8500 Pápa, Mozsár u. 14.

Tel: 89/510-180
Fax: 89/510-199
Tel: 06/30/560-79-18

Web: www.keszenlet.hu
E-mail: [email protected]

Pápa – Sárvár – Budapest – Mohács – Szolnok – Miskolc – Békéscsaba