fbpx

Több mint 15 ezer látogató a SIRHA Budapest szakkiállításon

Írta: - 2014 március 13.

Budapest, 2014. március 12., szerda (MTI) – Több mint 15 ezer szakmai látogató vett részt az idén először rendezett SIRHA Budapest kiállításon, amelyen az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, valamint a szálloda- és vendéglátóipar mutatkozott be – közölte a Hungexpo Zrt. szerdán az MTI-vel.

Több mint 15 ezer látogató a SIRHA Budapest szakkiállításon

A Budapesti Vásárközpontban március 10-12-ig tartó rendezvényen 20 ezer négyzetméteren, összesen 300 kiállító cég vett részt, és közel hatvan szakmai előadást, konferenciát tartottak. A szakkiállítást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg hétfőn.

A szervezők sikeresnek értékelték a 12 országból, hetven meghívott részvételével rendezett „hosted buyer” programot, amelynek során iparágbeli üzletemberek érkeztek Budapestre. Számos kísérő esemény is zajlott a szakkiállítás ideje alatt. Ezek közül kiemelkedő volt a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar döntője, amelyen hat hazai séf versengett a világversenyen való továbbjutásért. A győzelmet Molnár Gábor, a Geisel’s Vinothek (München) séfje szerezte meg, így ő képviselheti Magyarországot május 8-án Stockholmban, az európai döntőn.

Több mint 15 ezer látogató a SIRHA Budapest szakkiállításon

MTI 2014. március 12.