fbpx

Mezőgazdasági és állattenyésztési kiállítás és szakvásár

Írta: Szerkesztőség - 2023 augusztus 26.

Kiállítások, élő előadások, konferenciák, állatbemutatók és a legújabb innovációk most koncentráltan egy helyen négy napon át – RIEDER MESSE 2023. szeptember 7. és 10. között az osztrák kisvárosban.

Tenyészállat és fajta bemutató

Az 1867-ig visszanyúló történelmi gyökerekkel rendelkező RIEDER MESSE, Ausztria egyik legjelentősebb vásárközpontja az agrárium számára. Kétévente, szeptemberben, 140.000 négyzetméteren (ebből 19.500 négyzetméter fedett) rendezik meg és nem csak Ausztriából, hanem a kontinensünk minden részérő vonzza kiállítókat és a látogatókat. Az osztrák rendezvényt „Kiválósági központ”-nak is nevezik. Hiszen olyan területeken számít a piacon referenciapontnak, mint az állattenyésztés, az erdőgazdálkodás és a gyepgazdálkodás.

A vásár egyik kiemelkedő jellemzője a tenyészállat és fajta bemutatók széles kínálata. Az „AUSZTRO TIER” részeként számos új fajtakiállítás is lesz az idén.

A rendezvény kiemelt eseményei közé tartozik az „Innovation Farm Live

A fenntartható és jövőbe mutató mezőgazdasági gyakorlatokat helyezi előtérbe a telepi innovációkat bemutató program, valamint a szakirányú „Live Free-Range Barn”, amely az automatizálási és fejési technológiák legújabb eredményeit mutatja be.

A vásáron a mezőgazdasági technológia szinte valamennyi neves gyártója, a legújabb fejlesztéseikkel lesz jelen. A kiállítók számos ágazatból érkeznek, beleértve, de nem kizárólagosan a mezőgazdasági és erdészeti technológiát, az állattenyésztést, az otthonépítést, a biogazdálkodást, a méhészetet és az élelmiszergyártást.

Ez a széles paletta teszi a vásárt vonzóvá a gazdák és más érintett szakemberek számára. Ugyanakkor a sokszínűsége és a kísérő programok miatt a nagyközönség számára is remek lehetőség az aktív pihenésre, fejlődésre.

A Budapesttől mintegy 5 órányi autóútra lévő, Ried im Innkreis-ben megrendezésre kerülő vásár túlmutat egy puszta kiállításon. Elősegíti a tudásmegosztást, üzleti lehetőségeket kínál és elmélyítheti a szakmai kapcsolatokat a nyitrai kiállításhoz hasonlóan, melyre szintén felhívtuk a figyelmet.

Czékus Mihály