fbpx

Töltse fel energiával növényei gyökerét!

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 szeptember 25.

A mezőgazdaságban minden évben tanulók vagyunk, de vajon mit tanultunk az idei évben? Amikor télen tavasz volt, tavasszal előbb tél, aztán nyár, nyáron tavasz, aztán újra nyár?

Egy dolog szinte biztos: mindent ugyanúgy, ahogyan eddig tettük, nem tehetünk, valamin változtatnunk kell. Cégünk profiljából eredően mi a tápanyag-utánpótlás kérdésével, ott is leginkább a lombtrágyázás aktualitásaival tudunk hozzájárulni a tanulságok levonásához és a jövő évi sikerek eléréséhez. Számos esetben azonban a legjobb szándékunk ellenére sem tudjuk biztosítani a kellően gyors gyökérnövekedést, pedig az egészséges gyökérzet a zavartalan tápanyagfelvétel és a kiegyensúlyozott növekedés alapja.

A FitoHorm Kft. az elmúlt évek során célul tűzte ki egy olyan levéltrágya kifejlesztését, amely nem csak levélen keresztül használható, de kisebb zöldfelülettel rendelkező növényállománynál – akár UAN-oldattal is – tökéletesen keverhető, talajon keresztül is hasznosul, és hozzásegíti a növényeket egy robbanásszerű kezdeti fejlődéshez.

Az elmúlt évek kísérletezései nyomán megszületett a FITOHORM TURBO START nevű termékünk.

A gyökér a növények szája: a tápanyagok és víz felvételének szerve. Mindemellett szállít és raktároz, megteremti a kapcsolatot a talajjal, annak flórájával és faunájával. A Fitohorm Turbo Start termék igen magas foszfortartalmával/foszforarányával különleges lökést ad a kezdeti gyökérfejlődésnek, ezen belül is a gyökér központi tengelyének vastagodásával és az elágazódások növelésével, mely hatások a kezelést követően néhány nappal dinamikus fejlődést eredményeznek. A termék másik fontos összetevője a magas cinktartalom, mely a gyökérszőrök, azaz a felszívási sáv hosszát növeli meg számottevően. A termékben található nitrogén- és mikroelemek mindegyike a foszfor és cink felvételét, növényen belüli célba juttatását segíti.

 

Próbálja ki Ön is ősszel!

Javasolt dózis: 3–5 l/ha