fbpx

Trelleborg Road Show és Fendt 1000 Vario Tour: partnerség a mezőgazdasági termelékenység megnövelésére

Írta: - 2016 szeptember 30.

Trelleborg lesz a Fendt 1000 Vario Tour hivatalos partnere, mely esemény szeptember 10-25 között kerül megrendezésre Olaszországban északról dél felé haladva.

A rendezvény, melynek hét állomása lesz, gyakorlati bemutatón teszteli az új Fendt 1000 Vario szériájú traktorokat. Emellett a 700, 800 és 900 széria, azaz a teljes nagyteljesítményű traktorvonal reális szántóföldi körülmények között lesznek láthatóak. Az esemény során az összes traktor kizárólag Trelleborg abroncsokkal lesz felszerelve.

A roadshow alkalmával, Trelleborg gyakorlati bemutatóval hívja fel a figyelmet az optimális abroncs nyomás kiválasztásának fontosságára, a különböző mezőgazdasági műveletek során, a Trelleborg Load Calculator (TLC) használatával. Ezért megvizsgálják majd az abroncs lenyomatát és a talaj tömörödést a Trelleborg 710/75R42 TM900 High Power abroncs esetén két különböző nyomásérték alkalmazása mellett.

Teszteredmények igazolták, hogy a Trelleborg Load Calculator által ajánlott legalacsonyabb nyomás mellett, a talaj tömörödése jelentősen csökken. Ezt szintén bizonyítani fogják viz beszivárgási talajteszten is.

Más pénzügyi haszon mellett, igazi megtakarítás a talaj szerkezetének javításával érhető el. A traktorabroncsok okozta talajtömörödés csökkentheti a terméshozamot a következő években: minden abroncsnyom kevesebb terményt jelenthet. A tömörödés befolyásolja a talaj porozitását és a beszivárgási arányt, és az esővíz felszíni elfolyását okozza a tápanyagokkal és a növényvédő szerekkel együtt.

Már korábbi vizsgálatok is bizonyították, hogy a nyomás csökkentése jelentős előnyökkel jár. Azonban, csak a magas-specifikációjú abroncsok, mint a TM900 High Power vonal, teljesít jól szántóföldön és közúton is. A TM900 High Power extra széles lenyomatot biztosít, akár 8 százalékkal szélesebbet, mint piaci versenytársa, megóvja a talajt, prémium flotáció és alacsony talaj tömörítés mellett. A talaj visszakerül eredeti állapotába mint szerves reaktor, mely képes lesz megkötni a tápanyagokat, újrahasznosítani a növényi maradványokat és tárolni a vizet.

Paolo Fogagnolo, ügyvezető igazgató Olaszország, Trelleborg Wheel Systems Mezőgazdasági és Erdészeti Abroncsok, mondta: “Megtisztelő, hogy részesei lehetünk a Fendt Vario Tour-nak, különösen mint kizárólagos gumiabroncs partner. Türelmetlenül várjuk a Fendt csapattal való együttműködést a roadshow alatt, hogy megoszthassuk a traktorabroncsok teljesítményével és használatával kapcsolatos tapasztalatainkat. Egy izgalmas rendezvény melyen ismét bizonyíthatjuk szakértői támogatásunkat.

A megállók helyszínei és dátumai:

  • Szeptember 10: Caorle
  • Szeptember 13: Ravenna
  • Szeptember 15: Manerbio
  • Szeptember 17: Tortana
  • Szeptember 20: Chiusi
  • Szeptember 23: Lucera
  • Szeptember 25: Matera

Trelleborg Road Show-ra jogosító részvételért kérjük regisztráljon a www.trelleborg-roadshow.com linken.