Tavaly nyáron dobta piacra a Cricks Farm Kft. az első tücsökfehérjét tartalmazó fehérje- és energiaszeleteit. A tücsökfehérjét azért választották alapanyagnak, mert rendkívül fenntartható: kétezerszer kevesebb víz szükséges az előállításához, mint a marhahúshoz, valamint a tücsöknek magas a vásárlói elfogadottsága is a rovarok közül.
Tücsköt ettek: finom és fenntartható energiaszeletek
Előző
Az EU hallgatott a gazdákra, lazítanak a KAP szabályozásánKövetkező
Agrárpolitika: a gazdák vészfékeztek, nem BrüsszelKapcsolódó hírek
-
Reform előtt a KAP, kihívás előtt a mezőgazdaság
A Közös Agrárpolitika egy összetett, komplex szervezetrendszerben valósul meg Magyarországon. Ennek feladatáról és a gazdák előtt álló lehetőségről kérdeztük az Államkincstárt.
-
A hazai élelmiszer-előállítás iparszerű lehetőségei
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) idei, áprilisi közgyűlés adatai szerint az ágazatban tevékenykedő cégek 96%-a kis-, illetve mikrovállalkozás, de a…
-
Nem korlátlan a vízkészlet, őrizd meg, amit lehet
A párolgási veszteséget csökkentheti vízgazdálkodási beruházásokon az egyszerűen telepíthető megoldás.
-
Innováció a jövőnek
A szeszélyes időjárás megköveteli egy modern gazdaságnál egy borona létét
-
Magyarország elkötelezett a kontrollált vetőmag-előállítás és a tájfajták védelmében
Magyarország elkötelezett a tájfajták védelmében és a növényi szaporítóanyagok forgalmazási rendszere ellenőrzési színvonalának megőrzésében.