Tavaly nyáron dobta piacra a Cricks Farm Kft. az első tücsökfehérjét tartalmazó fehérje- és energiaszeleteit. A tücsökfehérjét azért választották alapanyagnak, mert rendkívül fenntartható: kétezerszer kevesebb víz szükséges az előállításához, mint a marhahúshoz, valamint a tücsöknek magas a vásárlói elfogadottsága is a rovarok közül.
Tücsköt ettek: finom és fenntartható energiaszeletek
Előző
Az EU hallgatott a gazdákra, lazítanak a KAP szabályozásánKövetkező
Agrárpolitika: a gazdák vészfékeztek, nem BrüsszelKapcsolódó hírek
-
Minőségben, mennyiségben is változatos az idei búzatermés
A változatos csapadék- és időjárási helyzettől függően nagyon eltérő lesz a hazai aratású gabonák hozama és minősége.
-
9 éve Mascar
Perenyén járva meglátogattuk Takács Lajos és Adrián családi gazdaságát.
-
A megoldás: mini tejüzem
Az alacsony árak és a kilátástalan értékesítési körülmények nyomasztó helyzetbe sodorják az állattartókat.
-
Gépek, rovarok: kevesebb a baleset, de egy halál is sok
Minden évben sok emberéletet követel a mezőgazdasági munkavégzés, amit külföldön is veszélyes üzemnek tartanak.
-
Miért kell több kén, ha aszály van/lesz?
A kén nem mobilis elem a mezőgazdasági kultúrákban, fontos, hogy a gyökérzet megfelelően el legyen látva.