Tavaly nyáron dobta piacra a Cricks Farm Kft. az első tücsökfehérjét tartalmazó fehérje- és energiaszeleteit. A tücsökfehérjét azért választották alapanyagnak, mert rendkívül fenntartható: kétezerszer kevesebb víz szükséges az előállításához, mint a marhahúshoz, valamint a tücsöknek magas a vásárlói elfogadottsága is a rovarok közül.
Tücsköt ettek: finom és fenntartható energiaszeletek
Előző
Az EU hallgatott a gazdákra, lazítanak a KAP szabályozásánKövetkező
Agrárpolitika: a gazdák vészfékeztek, nem BrüsszelKapcsolódó hírek
-
Újabb madárinfluenzás esetek
Továbbra is széles sávban húzódik Nyugat-Európában a fertőzési sáv.
-
Fazekas: a mezőgazdaság továbbra is a nemzetgazdaság egyik hajtómotorja lesz
A miniszter hangsúlyozta, hogy az agrárium irányítása továbbra is a minisztérium feladata lesz.
-
Három hét, 50 forint – mi történt a gázolaj árával?
Az 5 százalékos nemzetközi olajáresés kedvező hatását itthon az agrártermelők is élvezhetik.
-
Miért a PROPULSE?
A modern élelmiszergazdaság, benne a növénytermesztés az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, mely az ember által…
-
Telítődött a talaj, nem tud több csapadékot befogadni
A tartósan enyhe idő nem tesz jót a mezőgazdaságnak, megzavarja a növények vegetációs ciklusát.