fbpx

ÚJ CASE IH AXIAL-FLOW KOMBÁJNOK – SOKKAL TÖBB, MINT RÁNCFELVARRÁS

Írta: Szerkesztőség - 2016 február 09.

A CASE IH AXIAL-FLOW 140-ES ÉS 240-ES KOMBÁJN SOROZAT 2016-OS ÉVI MODELLJEI A LELEMÉNYES INNOVÁCIÓK EGÉSZ TÖMEGÉT TARTALMAZZÁK. A 140-ES MODELLEK ESETÉBEN EZEK AZ INNOVÁCIÓK ÚJ CSÉPLŐKOSARAKAT, ÚJ MOTORT, A SZALMAMINŐSÉG TOVÁBBI JAVÍTÁSÁT, ÉS KÜLÖNÖSEN AZ OPCIÓS CROSS-FLOW TISZTÍTÓ RENDSZERT JELENTIK. EZEK NAGYON POZÍTÍV HATÁST GYAKOROLNAK A KOMBÁJN ÁLTALÁNOS TELJESÍTMÉNYÉRE, TOVÁBBÁ JELENTŐSEN MEGKÖNNYÍTIK A KARBANTARTÁSOK ELVÉGZÉSÉT.

Az Axial-Flow kombájnnal elért több, mint három évtizedes Case IH sikertörténet titka az a filozófia, hogy ami jó, azt megtartjuk, és még tökéletesítjük is: A 140-es és a 240-es sorozat további fejlesztései a 2016-os modellévben egyértelműen mutatják, hogy az Axial-Flow-t nem véletlenül tartják számon a piacon jelenleg rendelkezésre álló, megjelenésében a legvonzóbb és a leghatékonyabb cséplőrendszerként. Mindkét modell sorozat legfontosabb jellemzői a következők: A motorok teljesítik a IV. fokozatú emissziós előírásokat – és a vásárlók által megfogalmazott számos kívánság és javaslat teljesült és hatékonyan megvalósításra került.

A 5140-es, 6140-es és 7140-es modell 312, 400, illetve 449 lóerős maximális teljesítményével mindig bőséges erőtartalék áll rendelkezésre nagy hozamú terményekhez és nedves szalmához. Itt a 2016-os modellévtől rendelhető új és opciós Cross-Flow tisztító rendszer megbízhatóan biztosítja, hogy a rosta egyik fele sem terhelődik túl, még akár 12%-os lejtőkön sem. Ez az automata rostaszekrény szintezés a teljes tisztítási ciklus áteresztőképességét megnöveli – anélkül, hogy szükség lenne a gépkezelő beavatkozására. Azonban a maximális hatékonyság érdekében a rendszer csak akkor kapcsol be, amikor ténylegesen szükség van rá.

SZÁMOS OKOS RÉSZLET A 140-ES SOROZATBAN

A kisebb, és így könnyebb cséplőkosarak könnyen cserélhetők, a magtartály kihordó csiga pedig könnyen kinyitható tisztításhoz egy, az alján található és egyszerűen hozzáférhető szervizajtón keresztül, míg a kihordó csiga és az áthajtó egység könnyű hozzáférést biztosít a rotorhoz és a magtartály töltő csiga állítható kimenetéhez, amelyek mindegyike jelentősen megkönnyíti a szállítójárművek megtöltését. Ezenkívül más részletekbe menő fejlesztések nem csak javítják a szalma minőségét minden egyes kévében, hanem jobb szecskázási és terítési minőséget is biztosítanak azokban az esetekben, amikor a szalmát visszajuttatják a tarlóra.

MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY SZINTEK A ‘PREMIER LIGÁBAN’

A 7240-es, 8240-es és a 9240-es modellt meggyőző, 498, 571, illetve 634 lóerő maximális motorteljesítmény jellemzi. A 8240-es és a 9240-es modell gyárilag 14.400 literes magtartállyal, míg a 7240-es modell igény szerint 11.100 literes, vagy 14.400 literes magtartállyal egyaránt rendelhető. Mind a három modellen a standard magtartály ürítő rendszer rendelhető külön mozgatható ürítőcsiga véggel. Ez megkönnyíti a szállítójárművek megtöltését. Ezen kívül nagy termésátlagokhoz és a legszigorúbb vásárlói elvárásokhoz a Case IH kétfokozatú szántóföldi szecskázó rendszert kínál, amelyben az integrált szecskázó egy X-Tra-Chop szántóföldi szalmaszecskázóval van kombinálva.

További részletekről érdeklődjön az Agro-Békés Kft. kereskedő kollégáinál! www.agrobekes.hu