Új CLAAS elektronikai fejlesztőközpont nyílt

Újabb lépés a digitális jövő felé

Szalagvágás (balról) Dr. Carsten Hoff (ügyvezető, CLAAS E-Systems), Dr. Patrick Claas, Hans Lampert (Konszernvezetőség), Jan-Hendrik Mohr (Konszernvezetőség), Dr. Michael Lübbersmann (járási vezető), Reinhold Claas, Olaf Lies (földművelődésügyi miniszter, Alsó-Szászország), Cathrina Claas-Mühlhäuser, Rainer Spiering (MdB), Hartmut Nümann (polgármester, Dissen), Thomas Böck (Konszernvezetőség), Bernd Ludewig (Konszernvezetőség), Stephan Vormbrock (Ügyvezetőségi tag, CLAAS E-Systems).

Harsewinkel/Dissen, 2017. október. A CLAAS új elektronikai fejlesztőközpontot nyitott meg Alsó-Szászország Dissen városában. A felügyelőbizottság elnöke, Cathrina Claas-Mühlhäuser az ünnepélyes megnyitón az alsó-szászországi földművelődésügyi miniszter, Olaf Lies mellett több politikust és gazdasági szakembert üdvözölhetett.

„Különös öröm számunkra, hogy egy olyan, világszerte sikeres vállalkozás, mint a CLAAS, ezt a jövőbe mutató beruházást itt nálunk vitte véghez, és ezzel tartományunk mezőgazdaságát is jelentősen erősíti, gazdagítja. Ezúton is üdvözlöm a CLAAS E-Systemet Alsó-Szászországban.“ nyilatkozta a gazdasági miniszter.

A CLAAS E-Systems több mint 170 szoftverfejlesztője, mérnökök és további specialisták dolgoznak Dissenben a jövőbe mutató megoldásokon.

„Ezzel a telephellyel nagy lépést tettünk a digitális jövő irányába” nyilatkozta Thomas Böck, a CLAAS Konszern vezetőségének technológiáért és rendszerekért felelős vezetője. „Az elektronikus asszisztencia rendszerek, a szoftverek és a kommunikációs technológiák egyre nagyobb teret nyernek a mezőgazdaságban.”

A CLAAS E-Systems több mint 170 szoftverfejlesztője, mérnökök és további specialisták dolgoznak Dissenben azokon az előremutató megoldásokon, melyek a gépeket hálózatba kötik, s ezzel a gazdálkodókat segítik gazdaságuk hatékonyabb irányításában. Ilyen megoldások például a vezérlések, elektronikus architektúrák, terminálok, kamerarendszerek, az automatikus rendszerek a műholdjeleken alapuló kormányzási rendszerek vezérléséhez, illetve számos további innováció. „Az elmélet és a gyakorlat nálunk kéz a kézben járnak.” fejtette ki Dr. Carsten Hoff, a CLAAS E-Systems ügyvezetője. „A modern munkahelyek és laboratóriumok, valamint a legmodernebb technológiával felszerelt gyártócsarnok mellett egy tesztpálya is a rendelkezésünkre áll, ahol a további fejlesztéseinket azonnal le is tesztelhetjük.”

Nagy figyelmet fordítottak Dissenben az innovációt elősegítő és dinamikus munkakörnyezet kialakítására. Így például minden emeleten található egy, a legmodernebb média technológiákkal felszerelt, nyitott tárgyaló, illetve egy játszó szoba a kollégák gyermekeinek, melyeket a munkatársak igény szerint használhatnak.

Az új CLAAS E-Systems telephely Dissenben.

A CAAS E-Systems új, öt hektár területű telephelyét a CLAAS egy nyolcszámjegyű beruházással valósította meg, euróban. A CLAAS már 1998-ban megvásárolta, és sikeresen a CLAAS Csoportba integrálta az egyik vezető agrárszoftver-fejlesztő céget. Azóta EASY márkanév alatt hatékonyságnövelő technológiák széles kínálatát fejlesztették ki. A CLAAS a precíziós gazdálkodás témakörének egyik vezető szolgáltatójává vált, és számtalan díjat nyert innovációival.

AXIÁL