fbpx

Új nedvességmérő szénához / szilázshoz / szalmához és gabonához

Írta: - 2018 március 28.

A professzionális szalmakezelésnél és a szénatárolásnál a nedvességtartalom pontos ismerete döntő jelentőségű. A pontos érték szükséges alapokat biztosít a minőség és a tárolás módjának meghatározásához. A következő betakarítási időszakra a CLAAS a mérőberendezések kibővített kínálatát ajánlja.  

Pontos értékek az automatikus sűrűségkiegyenlítéssel

Innovációs újdonság a CLAAS kínálatában a szénához, szilázshoz, szalmához és gabonához kínált nedvességmérő mérőberendezés automatikus sűrűségkiegyenlítéssel. Ennél a készüléknél a szondán egy nyomásérzékelő van, így amikor bedugjuk a lándzsát a bálába, a készülék automatikusan meghatározza a bála tömörségét. A műszer figyelembe veszi az értéket a kapacitív mérés során, és az eredményt már a bálasűrűség figyelembe vételével határozza meg. Így a bálasűrűség értékét nem manuálisan kell megadni, s így az abból származó pontatlanságok megszűnnek.

Nagy memóriájú és egyszerűen frissíthető

A beépített memória összesen 1000 mérési eredményt tárolására alkalmas. USB-csatlakozón keresztül, egyszerűen letölthetők a tárolt adatok, és ugyanígy végezhető a készülék szoftverjének frissítése is. A csúszásmentes gumi szár és a hosszú élettartamú szonda a készülék hosszú ideig tartó, megbízható használatát teszi lehetővé még nagy tömörségű báláknál is.

Ez a felszereltség teszi az új nedvességmérőt a szalma és széna feldolgozással, kezeléssel foglalkozó vállalkozások professzionális eszközévé.

A szénához, szilázshoz és szalmához alkalmas mérőberendezésen kívül a CLAAS értékesítési partnerei a gabonanedvességmérők különböző változatait kínálják zúzott és teljes szemekhez.


A mérőberendezés a bálába beszúrva méri az ellenállást, így tudja kiegyenlíteni a bálasűrűség mérési eredményekre gyakorolt hatását.

A CLAAS-ról

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás (http://www.claas.com) egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vesztfáliai Harsewinkelben található vállalat Európában a kombájn gyártás piacvezetője. Egy másik nagy termékcsoporttal, az önjáró silózóval a CLAAS az első helyen áll a világpiacon. Szintén vezető helyen áll a családi tulajdonban lévő vállalat a világ mezőgazdasági technikáinak sorában traktorjaival, valamint mezőgazdasági bálázóival és szálastakarmány-betakarítógépeivel egyaránt. Termékkínálatuk részét képezi a legmodernebb mezőgazdasági informatikai technológia is. A CLAAS  10 900 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és forgalma a 2017-os üzleti évben elérte a 3,7 milliárd eurót.

CÍMKÉK CLAAS