fbpx

Új szelek fújnak északról

Írta: - 2017 szeptember 04.

A már hatodik alkalommal megrendezésre került Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupa idén gyakorlati gépbemutatóval is kiegészült, ahol bemutatkozott a Multiva Combi mechanikus direktvetőgép és a Multiva DiscMaster+ vontatott rövidtárcsa is.

DiscMaster+ rövidtárcsa

A Multiva DiscMaster+ kiváló minőségű tarlóhántó és magágykészítő eszköz a gazdák gépparkjában. A DiscMaster+ rövidtárcsák gondozásmentes tárcsaagyai a duplasoros golyóscsapággyal és a tripla labirintustömítéssel, illetve a tartós, önélező kialakítású tárcsák hosszú ideig gondtalan és hatékony munkavégzést biztosítanak.

A vontatott DiscMaster+ szállító kerekei már a kezdetektől a talajművelést végző tárcsák és a tömörítő hengersor közé kerültek. A kiforrott, integrált futóműves konstrukcióval szerzett évtizedes tapasztalat segítette mérnökeinket abban, hogy minden fontos részletet tökéletesítsenek. Rövidtárcsáink kiváló hatékonysággal, eltömődésmentesen dolgoznak, a két síkban elhelyezett tömörítő hengersor pedig mozgékonyságot és stabilitást biztosít a gépeknek. A Multiva DiscMaster+ nagy és agresszív szögben álló tárcsái mélyen átművelik és hatékonyan keverik a talajt. A széles profilú lezáró acél henger elegyengeti a talaj felszínét, és eközben a tárcsák által talajba kevert növényi maradványokat a talajba tömöríti.

A vontatott és félig függesztett modellek felszerelhetők első simítóval, ami a szántott talajok elegyengetésének hatékony eszköze.

Combi mechanikus direktvetőgép

Egy vetőgép esetében a legfontosabb paraméter a vetőmag elhelyezésének pontossága. A Multiva vetőgépek csoroszlyái kiviteltől függően 50-200 kg csoroszlyanyomásra állíthatók be, ami üres tartállyal is rendelkezésünkre áll. A gépek kiválóan alkalmasak valódi direktvetésre, ami azt jelenti, hogy akár a háborítatlan tarlóba előzetes művelőelemek, például tárcsasor nélkül is pontos magelhelyezést tesznek lehetővé. A független csoroszlya-felfüggesztés, a csoroszlyánkénti mélységtartó és lezárókerekek egyedülálló rugalmasságot és alkalmazkodóképességet biztosítanak a gépnek. Ennek köszönhetően a vetőmag és a műtrágya is mindig a megfelelő mélységbe kerül, ami egyenletes kelést és ezzel igen homogén állományt eredményez. A Multiva vetőgépek vonóerő-igénye igen alacsony, a robusztus és precíz gépek könnyen üzemeltethetőek, ezáltal jelentős üzemanyag-megtakarítás érhető el.

Rumbler – Kompakt és felhasználóbarát henger gazdag felszereltséggel

A kompakt és felhasználóbarát Multiva hengerek önállóan, vagy gyári vonópaddal a kombinátor után kapcsolva is alkalmazhatók, tovább tökéletesítve annak munkáját.

Opciós első simítójával és az aprómag-vetőgéppel a Rumbler kitűnő választás számos művelethez, legyen az szántott talajok elmunkálása, legelők egyengetése és megújítása, tavaszi felfagyások kezelése, vagy a vetések tömörítése.

Multiva Magyarország Kft.

Honlap: www.multiva.hu