fbpx

Új szezon: mindig van új a „Yara Nap” alatt

Írta: Kristóf Imre - 2019 április 03.

Tavaly a Yara Hungária hasonló árumennyiséget értékesített a piacon, mint 2017-ben és az árbevétele is ennek megfelelően alakult. Ehhez hozzájárult büszkeségünk, a YaraVita lombtrágyacsalád, amivel sokadszorra közel 20%-os növekedést értünk el. A Yara továbbra is etalon a megfelelő termékellátásban, mert mindig ki tudtuk szolgálni a vevőinket a termékeinkkel – hangsúlyozta a cég kereskedelmi vezetője.

Semmi nem mutat arra, hogy a műtrágyák és alapanyagok árai csökkennek, ezért érdemes akár előre megvásárolni a tavaszi műtrágyákat. Arra is kell figyelni, honnan származik a műtrágya, mert az előállítók termékei között nagy lehet a minőségi különbség – hangsúlyozta a cég ügyvezető igazgatója.

Átfogó és integrált megoldás

Két éve a Yara megvásárolta az Agro Office céget Bulgáriában, és egy tényleges farmmenedzsment rendszert alakított ki belőle. Különlegessége, hogy integrálható más rendszerekkel is, használatával kontrollálni lehet a különböző inputanyagok felhasználását, és alkalmas a bérelt területek kezelésére, hatósági jelentések készítésére, stb. A z optimális tápanyagszint elérésével nagyobb termés és költségcsökkentés érhető el minden növénykultúrában – hangsúlyozta Eduard Maximov, aki bemutatta a tápanyagszint mérésére kifejlesztett különféle eszközeiket. IRIX® mobil applikáció, ingyenes, bárki szabadon használhatja. Az okostelefonnal készített fotó alapján az alkalmazás meghatározza a növény aktuális N-igényét és közvetlenül a telefonon tesz javaslatot az esetlegesen alkalmazandó nitrogén mértékére.

N-Sensor® egy traktorra szerelhető eszköz, amellyela növény felületéről visszaverődő fény alapján meghatározható az aktuális N-ellátottsága, ez alapján pedig menet közben szabályozható a kijuttatandó műtrágya mennyisége.

Tetszik, nem tetszik: használnia kell

A rendezvény vendégei kukorica öntözési és tápoldatozási újdonságokat, őszi búza kisparcellás, szója és káposztarepce tápanyagellátási kísérleti eredményeket ismerhettek meg a Yara Napon.

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak