fbpx

UTEC®, a stabilizált karbamid már Magyarországon is elérhető!

Írta: Szerkesztőség - 2018 november 21.

Az UTEC®, az EuroChem inhibitoros karbamid műtrágyája 2018 novemberétől már Magyarországon is elérhető. Az inhibitoros karbamidnak köszönhetően az UTEC® biztonságot nyújt a termelésben az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyokkal szemben.

Az UTEC®, az EuroChem inhibitoros karbamidja novembertől már a magyar gazdálkodók számára is elérhető. Az UTEC® műtrágya rugalmas kijuttatást tesz lehetővé. Az egyedülálló technológiát referencia partnereink kitűnő eredményekkel alkalmazták az idei évben is.

 Egy általános karbamid műtrágya bemosó csapadék vagy bedolgozás hiányában a kijuttatás napján elkezd átalakulni ammóniummá, majd gáz alakban (NH3) elillan. A nitrogén vesztesége naponta akár 20% is lehet. Az EuroChem kifejlesztette az UTEC®-et, amely hetekkel késlelteti a karbamid átalakulását! Ez lehetővé teszi a talajfelszínre való kijuttatást, gáz alakú (NH3) nitrogén veszteség nélkül. A műtrágyaszórás időzítése így kevésbé függ az időjárási szélsőségektől, könnyebben tervezhető a fejtrágyázás, jobban hasznosul a nitrogén hatóanyag és javul a megtérülés  mondta Angelo Niculescu, az EuroChem Közép-és Kelet Európai szakmai vezetője.

Összeállította: Kalmár Nárcisz