fbpx

Új szinten az AXIÁL tatabányai alkatrész- és szervizszolgáltatásai

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 09.

Teljes átalakuláson esett át az AXIÁL Kft. 2014 tavaszán megnyitott tatabányai telephelye. A felújított AXIÁL Pontot 2016. december 7-én, ünnepélyes keretek között adta át a vállalkozás, melyen környékbeli partnerei is részt vettek.

 

Axial
A megújult tatabányai AXIÁL Pont a levegőből – fotó: AXIÁL Kft.

 

A bajai központú cég az egyik legdinamikusabb fejlődő hazai vállalat, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2016. november-december hónapokban immáron harmadszorra tartott telephelyátadó ünnepséget. Nemrégiben felújította orosházi telephelyét, illetve országos hálózatának 19. pontjaként vadonatúj központot adott át Hódmezővásárhelyen. Harmadszorra pedig tatabányai partnereinek kiszolgálását emelte új szintre.

Az december 7-ei tatabányai eseményen Turainé John Katalin a város alpolgármestere elmondta, hogy 25 évvel ezelőtt egy agilis házaspár indította el az AXIÁL Kft-t, amelyet azóta is szívvel, lélekkel vezetnek.

A Manitou Poland képviselőjétől, Wojciech Rzewuskitól megtudtuk, hogy a Manitou Csoport fennállása alatt több mint 700.000 gépet értékesített, melyhez az AXIÁL Kft. 18 éve tartó partnerkapcsolatuk alatt összesen 2300 Manitou és Gehl rakodógéppel járult hozzá. Ezzel a magyar piacon átlagosan 50%-os részesedéssel büszkélkedhet.

 

Axial
A megnyitón a vállalkozás helyi partnerei is részt vettek – fotó: AXIÁL Kft.

 

Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője előadásában ismertette, hogy a tatabányai telephely 2014-es megnyitása, valamint 2016-os felújítása része annak a hatalmas projektnek, amely egy korszerű és nagy hatékonysággal működő, az alkatrész- és szervizszolgáltatások fejlesztésére irányuló hálózat kiépítését célozza meg.

A felújítási munkálatok során 130 m3 betont, 620 m2 falpanelt, 630 m2 tetőpanelt, 150 m2 térkövet használtak fel és hozzávetőleg 1 km hosszú bádoglemez-szegést alkalmaztak. Az anyagok felhasználásával modernizálták az alkatrészüzletet, a szociális helyiségeket és egy új, 560 m2-es szervizműhelyet hoztak létre. Ez az átalakítás lehetővé tette, hogy a vállalkozás teljes termék- és szolgáltatás palettája rendelkezésre álljon helyi partnerei számára is.

Az értékesítést követő háttérszolgáltatások egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak. A gépek tervezett minőségűek, karbantartásuk, javításuk egyre nagyobb kihívás. Fontos, hogy folyamatosan a partnerek rendelkezésre álljanak, és az újdonságokat megismertessék velük.

Az utóbbira jó alkalom a 2017. január 25. és 28. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow, amely a mezőgazdaság egyik csúcsrendezvénye. Az AXIÁL Kft. 5000 m2-en vonultatja fel gépkavalkádját, melyben helyet kap a Landini teljesen megújult, Rex 4 névre hallgató ültetvény traktora, a világon először Magyarországon debütáló Horsch Avatar SD direktvetőgép, illetve a Manitou NewAg névre keresztelt új szériája, amely többféle sebességváltóval, teljesen megújult kabinnal és még számtalan újdonsággal szolgálja a hatékony és kényelmes munkavégzést.

 

Axial
Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata – fotó: AgrárUnió magazin és portál

 

Axial
Harsányi Zsolt és Pintér Zsolt a telephelyet ábrázoló tortával – fotó: AgrárUnió magazin és portál