fbpx

Újabb jó hír: nem lesz hiány műtrágyából

Írta: Kohout Zoltán - 2020 március 20.

Nem kell tartani műtrágyahiánytól, mivel a járványügyi helyzet és a különböző híresztelések ellenére stabil a piac – közölte a Nitrogénművek Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

 

Rácz Zoltán a társaság közleményében kifejtette, hogy a műtrágyagyártásban semmilyen kockázat nincsen, a járványügyi előírásokat a cégnél is életbe léptették. A szezonális munkálataikat végző gazdálkodóknál is nyugalmat tapasztalnak, fennakadásokra a mezőgazdasági termelésben sem kell tartani.

Keresleti piac van, az árakban nagy elmozdulás nincs, az idei tavaszi műtrágya szezon árgörbéje egyelőre a megszokott szezonalitást mutatja. Ilyenkor a későn vásárlók a logisztikai kihívásokból adódóan általában magasabb árakkal találkoznak, de ez inkább az exportpiacokon jelentkezhet. Az Európai Műtrágyagyártók Szövetsége, amelynek a Nitrogénművek is tagja, kérte az Európai Bizottság illetékeseitől a határokon átmenő műtrágya és egyéb mezőgazdasági input anyagok szállításának zavartalanságát – jegyezte meg Rácz Zoltán, hozzátéve: a pétfürdői gyár teljes kapacitással működik.

(forrás: MTI)