fbpx

Újdonság az Amazone-tól: összecsukható 4 m-es Cirrus mulcsvetőgép

Írta: - 2016 május 19.

A Cirrus 4003-2 és 4003-2C típusokkal az Amazone két további felhajtható gerendelyes munkagéppel egészítette ki a vontatott Cirrus vetőkombinációs sorozatát. Mindkét munkagép ISOBUS-képes, teljes mértékben AEF-tanúsított. Munkaszélességük 4 m, szállítási szélességük 3 m, a vetőmagtartály méretében azonban különböznek. A Cirrus 4003-2 típus egy 3600 literes tartállyal rendelkezik, míg a 4003-2C jelzésű Cirrust 4000 literes osztott nyomótartállyal szereltük fel.  Ez a tartály 60:40 % arányban osztott, és így az egy fajta vetőmag kijuttatása helyett két alternatív megoldást kínál: a Single-Shoot eljárásban vagy két különböző vetőmag vagy vetőmag és műtrágya egyidejűleg juttatható ki.

Érdekes lehet az új vetőkombináció elsősorban a közepes üzemek részére, melyek igénylik a nagy teljesítményt, de hosszú utat kell feltöltött vetőmagtartállyal megtenniük.

Érdekes lehet az új vetőkombináció elsősorban a közepes üzemek részére, melyek igénylik a nagy teljesítményt, de hosszú utat kell feltöltött vetőmagtartállyal megtenniük.

Az osztott nyomótartály ideális ahhoz, hogy pl. köztes termény-keverékeket vessünk, melyek szállítás közben a tartályban összekeverednének. A műtrágyának közvetlenül a vetéshez történő adagolása is meggyorsíthatja a kelést. Ezzel elsősorban az időjárástól függő rövid vegetációs idejű régiókban lehet jobb induló feltételeket biztosítani a tavasziak vetéséhez.

Érdekes lehet az új vetőkombináció elsősorban a közepes üzemek részére, melyek igénylik a nagy teljesítményt, de a vetési munkák során hosszú utat kell feltöltött vetőmagtartállyal megtenniük. Ezen üzemek vetőtraktorai, melyek általában 170 – 200 LE motorteljesítménnyel rendelkeznek, optimálisan felelnek meg a Cirrus 4003-2 és 4003-2C típusokkal történő munkavégzésnek.

A nyitási-zárási technikának köszönhetően a 4 m Cirrus vetőkombinációk szállítási szélessége csak 3 m.

A nyitási-zárási technikának köszönhetően a 4 m Cirrus vetőkombinációk szállítási szélessége csak 3 m.

A mátrix-abroncsoknak köszönhetően mindkét munkagéppel feltöltött tartály esetén is 40 km/h sebességgel lehet haladni. Így nem csak gyors a haladás, hanem biztonságosan és a törvényes előírásoknak megfelelően közlekedhetünk a közúton.

A szántóföldi művelés szempontjából is kínálnak előnyöket a mátrix-abroncsok. A talaj sávos visszatömörítése mellett a speciális profiljuknak köszönhetően nagy mennyiségű finom földet hoznak létre. Mindkét jellemző nagyon pozitív hatású a mag optimális keléséhez. Ezzel egyidőben a 880 mm méretű mátrix-abroncsoknak nagyon jó a saját gördülésük. Alternatív megoldásként mindkét Cirrus típus felszerelhető a kedvezőbb árú AS-abroncsokkal.

A Big-Bag-gel vagy zsákos áruval történő gyorsabb és kényelmesebb feltöltés érdekében a Cirrus 4003-2C típus alapfelszereltsége egy oldalsó felnyitható rámpa, ez a Cirrus 4003-2 típushoz opciós felszerelésként érhető el. Mindkét munkagép felszerelhető továbbá hidraulikus feltöltő csigával is.

További opciós felszerelés a Comfort-csomag a 3.0 TwinTerminállal. Ennek segítségével az előadagolás, a kalibrálás és a maradék-leürítés gyorsan, pontosan és kényelmesen végezhető el a munkagépen. Ennek köszönhetően a vezetőnek nem kell többször a traktorról fel- és leszállnia.

Amazonen-Werke Kft.
4032 Debrecen, Balmazújvárosi út 10.
Kovács Tamás
Tel. 30 331 5631