fbpx

Vállalatirányítási rendszerek tanúsítása

Írta: - 2014 június 23.

Cégünk a legkülönbözőbb szakterületeken kínál rendszertanúsítási szolgáltatást cég tevékenységétől, méretétől függetlenül.

A különféle tanúsítási rendszereinket a piac számos területén alkalmazzák már világszerte, így szolgáltatásaink elérhetők például a mezőgazdaság, a gyártás, az építőipar, a gépjármű-ipar, repülőipar, vegyipar, nyomdaipar területén, de a szolgáltatási szektor szereplői számára is, legyen az egészségügy, pénzügy, idegenforgalom, vagy akár társadalmi szolgáltatási terület.

Az URS, mint a ROS Group Holding tagja, kiemelt partnerünk az angliai UKAS – United Kingdom Accreditation Service – nemzetközi akkreditációjával rendelkezik és biztosítja akkreditált tanúsítási szolgáltatásait.

Tanúsítvány GMP+ FSA

Takarmány biztonsági szabvány

Az Európai Unióban sok élelmiszeri folyamat, higiéniai szempontokból nincs szabályozva. A GMP+ FSA szabvány követelményei biztosítják a biztonságos takarmány gyártás és forgalmazás folyamatainak a felügyeletét a takarmányozási és élelmiszeripari láncba való biztonságos belépéshez.

Rövidítés: GMP+ FSA – Good Manufacturing Practise, Feed Safety Assurance

Minőségbiztosítási rendszer alkalmazása az alapoktól az élelmiszer láncban – az előállítás-forgalmazás – raktározás – laboratóriumi ellenőrzés és a szállítás területén. A szállítási ágazat kiemelten fontos napjainkban ezen a területen, mivel az Európai Unión belül csak azok szállíthatják a terményeket, illetve a takarmányokat, aki rendelkeznek ilyen típusú tanúsítvánnyal.

Tanúsítvány alapján GMP+ FSA tartalmazza a HACCP, az ISO 9001, ISO 22000 egyes szabvány pontjait. Alapja a helyes gyártási folyamat, a higiénia betartása, a kockázat elemzés, a kritikus pontok ellenőrzése valamint az EU jogszabályok betartása a takarmány előállítására vonatkozóan.

Kire vonatkozik a szabvány

A GMP+ FSA az állati takarmányozásban érintett mezőgazdasági termékek előállításával, raktározásával, szállításával valamint azok forgalmazásával foglalkozó szervezetek.

Az alapvető célok

Előállítani, valamint szállítani olyan biztonságos takarmányt az állatok takarmányozásához, amely megfelel a teljes nyomonkövethetőség előírásainak az élelmiszerlánc feltételei szerint.

Előnyök a GMP+FSA

Egyszerűsíti a nemzetközi kereskedelmet, ahol egységesek a jogszabályok. Az egészségügyi kockázatok minimalizálása, hiteles garancia a biztonságos termékről egy harmadik független fél által igazolva. Fokozott bizalom az állami szervek felé.

Töltse le a röplapunkat PDF formátumban