Versenyelőny Lindab terménytárolókkal!

A gabonatároló csarnok vázszerkezetét a Bavas Bau Kft. készítette – a Lindabtól származnak a Z szelemenek, a tető- és homlokzatburkolat, a természetes fény beáramlását lehetővé tévő bevilágítók, a kiegészítő alkatrészek, önfúró csavarok stb. és a Rainline ereszcsatorna-rendszer.

A fedésekhez az oldalfalon trapézlemezt, a tetőn pedig filckasírozással ellátott terméket használtuk. Egy ilyen szigeteletlen, hideg csarnok esetében számolnunk kell a gabonából távozó páralecsapódásával. Ez kiküszöbölhető a páramentesítő bevonattal, amihez szükséges az épület tökéletes szellőztethetősége, ezt passzív épületszerkezeti megoldással oldottuk meg.

Két oldalt, teljes hosszúságban tetőszárnyak kapcsolódnak a főépület homlokzatához. Praktikus és gazdaságos ötletként nagyobb alapot építettünk, így az újabb felület fedésével nyitott szín és további 600 m2-nyi hasznos terület jött létre, eszközök, műtrágya, gépek tárolására. Ezért az oldalfal tetejétől számítva 1 méterrel lejjebbről indítva – szintén Lindab trapézlemezből – építettünk egy tetőt, ami 5 méterre nyúlik ki.

Lindab Kft.

csarnok.lindab.hu

lindab trapézlemez