Az Ön takarmánya biztonságban van?

Írta: Agrárágazat-2022/4. lapszám cikke - 2022 április 12. -Hirdetés

A trapézlemezek mezőgazdasági alkalmazását és előnyeit egy profi gazdának nem kell bemutatni. Egyetlen hátrányuk, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb, a relatív páratartalom magasabb, akkor a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz).

csarnok

A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen a METÁL-SHEET Kft.-nek erre is van megoldása. A páramentesítő réteg, az ANTIKONDENZÁCIÓS FILC olyan membrán, amelyre a nedvességet visszatartó különleges zsebeket terveztek, amik megakadályozzák a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd, ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. Az általunk gyártott és forgalmazott termékeket az ország teljes területére kiszállítjuk. Az antikondenzációs filcet közvetlenül a lemeztető gyártása közben ragasztják rá a lemez belső felületére. A ragasztással történő applikálás hosszú időre garantálja a filc megmaradását a lemezen. Az antikondenzációs filc ~1,0 mm vastag, szövet hatású PES-membrán, ami csekély a tömege ellenére rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkezik.

Minden esetben javasolt a cellazárás, annak érdekében, hogy megakadályozzuk a nedvesség lemez végétől történő felszívódását és az ebből következő filcleválást. A filc nedvszívó közegként szolgál, ami megakadályozza a keletkezett kondenzvíz visszacseppenését a tetőről. A relatív páratartalom optimális szintre csökkenésével a felületi lecsapódás megszűnik, majd a filcréteg kiszáradása is megkezdődik. Az antikondenzációs filc szikkasztásához, vagyis a hatékony és állandó kiszellőztetéshez a szerkezet megfelelő kialakításával kell lehetőséget teremteni.

csarnok
Az antikondenzált trapézlemezek alkalmazását olyan épületekben ajánljuk, ahol...
• a páralecsapódásból eredő vizesedést meg kell akadályozni,
• a párazáró fólia alkalmazása nem megoldható,
• gyors és egyszerű megoldással kívánják megoldani a páralecsapódás elleni védekezést,
• ahol megoldható a tető megfelelő szellőztetése.

Keresse kollégáinkat bizalommal!

Martin Hajnalka
[email protected]
+36 70 771 7371

Nagy Attila
[email protected]
+36 30 646 7847