fbpx

Tápanyag-utánpótlási megoldások az Alphaplanttól

Írta: - 2022 április 12. -Hirdetés

A 2021. év második felében kirobbant műtrágya-áremelkedéssel, -gyártással kapcsolatos krízishelyzet rádöbbentette a gazdálkodókat, hogy a már oly sok éve a piacon lévő és termékeiket kísérleti eredményekkel alátámasztott cégek a tápanyag-utánpótlás terén ezekben a nehéz időszakokban is megoldást kínálnak. Az Alphaplant a termékeivel biztos segítséget kínál a gazdák számára a termelés során a napjainkat jellemző hektikus időjárási körülmények közepette, valamint megoldást nyújt a már említett tápanyag-utánpótlási problémákra.

A növény- és talajkondicionáló termékeinkkel a mikroelemek utánpótlása teljes mértékben megoldható, míg a makroelemek pótlását segíteni tudjuk, azok elhagyása, kiváltképp a nitrogén elhagyása nem javasolt a termelők számára.

Talajkondicionáló termékünk a HuminForce, melynek alkalmazásával a talajban lévő lekötött elemek feltáródását segítjük, ezáltal elérhetővé válnak a növények számára. A talaj-pH javítása mellett nagymértékben hozzájárul a vízháztartás javulásához, nő a talaj vízmegtartó képessége. Az elmúlt évek csapadékmentes, aszályos időszakait tekintve egyre nagyobb jelentősége van a talaj vízháztartásának javításában. Használatával a foszfor-kálium műtrágyaadagot felére is csökkenthetjük, vagy akár teljes mértékben el is hagyhatjuk. Jelenleg aktuális tavaszi vetésű kultúrák alá érdemes vetés előtt 1-2 héttel kijuttatni. Hosszú távon fenntartja a talajok termőképességét, valamint a HuminForce-ban található huminsavak és mikroelemek folyamatosan táródnak fel a talajban, így a tenyészidőszak alatt folyamatosan biztosítja a növények számára a tápanyagot.

Termékpalettánkon különböző összetételű növénykondicionáló termékek is megtalálhatók, melyekkel különböző mértékben biztosíthatjuk folyamatosan a termesztett növényeink számára elengedhetetlen tápanyagokat. Az Organit Kondi és Zöldpajzs termékeink nitrogéndús növénykondicionálók, melyekkel a nitrogént a szárazabb, aszályosabb időszakokban is elérhető formában tudjuk kijuttatni a növényeink számára. A huminsavak révén a kijuttatott tápanyagok hasznosulása kedvezőbb, védelmet biztosítanak az éjszakai órákban még esetlegesen fellépő fagykárral szemben, az aszályos időszakokban a növények tovább életképesek, jobban viselik a csapadékhiányt. Termékeink minden komponense a növények számára gyorsan hasznosuló szerves kelátkötésben található meg.

A Biopajzs egy mikroelemekkel dúsított mezoelem-tartalmú növénykondicionáló készítmény, melynek használatával növeljük a növények ellenálló-képességét, többek között hatékonyabbá teszi a műtrágya-felhasználást, csökkentjük ezáltal a veszteségeket, és elérhetővé válnak a felhalmozódott tápanyagok. A Biopajzs magas foszfor, illetve káliumtartalommal rendelkezik, ez a termékünk biogazdaságok számára is elérhető.

A mikro-, illetve makroelem-tartalmú lombtrágyák, növénykondicionálók használata egyre jobban felértékelődik. Ezekkel a termékekkel a már sokszor említett időjárási viszontagságok okozta stresszhelyzet nagymértékben csökkenthető, folyamatosan, a megfelelő fenológiai fázisokban kijuttatva biztosítani tudjuk a növényeink számára szükséges tápelemeket. Minden termékünk egyéb más növényvédő szerrel jól keverhető, ezáltal nem jelent pluszköltséget a kijuttatásuk.

www.alphaplant.hu