fbpx

Vessen Sonkát, arasson pármai utat!

Írta: Szerkesztőség - 2014 augusztus 15.

Amellett, hogy a DA Sonka kukorica – kiváló kelési erélye, szárszilárdsága és szárazságtűrése miatt – már önmagában is egy jó választás, az értékes nyeremények még izgalmasabbá tették a DA Sonkát vásárló gazdák mindennapjait. Endes Péter, a Dow Seeds Közép-európai értékesítési vezetője és Sándor József, területi képviselő személyesen adták át a nyereményeket.

A két főre szóló pármai utazást Kustra Nándor nyerte, aki a Fertődi Zöld Mező Mezőgazdasági Szövetség elnökeként, Fertőd határában 500 hektáron gazdálkodik. Területük legnagyobb részén kukoricát és búzát termesztenek, de ezeken kívül repcével, lucernával és zöld takarmánnyal is foglalkoznak. Nándor a tavalyi évben a Dow Seeds egy másik kiváló hibridjével, az MT 261-el ismerkedett meg és annak remek eredményei után döntött a DA Sonka mellett.

Balra Kustra Nándor, jobbra Endes Péter

Balra Kustra Nándor, jobbra Endes Péter

Balról jobbra: Sándor József, Lex Ernő, Endes Péter

Balról jobbra: Sándor József, Lex Ernő, Endes Péter

A belföldi wellness hétvégét Lex Ernő, a Széchenyi István Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke nyerte. Több kisebb parcellán, 400 hektáron gazdálkodnak, vetésterületük zöme búza (100 hektár), 30-30 hektáron pedig kukoricát, repcét és rozst termesztenek. Vetésforgójukban szerepel még napraforgó, szója és zab is, de a kalászosok mellett 55 hektáron szőlőtermesztéssel is foglalkoznak. A Dow Seeds vetőmagjait 2011 óta használják, eleinte az MT 261-et, majd a tavalyi szezonban már a DA Sonkát is kipróbálták, mely nehéz időjárási körülmények között is 8,5 t/ha terméshozamot produkált, így az idei évben már teljes területen Sonkát vetettek.

A Dow Seeds célja, hogy a Magyarországon történő nemesítéssel az itteni klímához, adottságokhoz legjobban illeszkedő hibrideket biztosítsa a hazai termelőknek és még több partneréhez juttassa el kiváló minőségű vetőmagjait. A legjobbat adjuk MAGunkból!

A DA SONKA az első már amerikai vonalakat tartalmazó hibrid, amelyik a magyar piacra bevezetésre került. Ez az újgenerációs DOW SEEDS kukorica a maga 380-as FAO-számával és kiváló terméseredményeivel méltó versenytársa a magyarországi piacvezető hibrideknek. A DA SONKA a cég saját kísérleteiben kiválóan szerepelt a 2010-es csapadékos évjáratban, de 2011-ben is kimagaslott termőképességével és kiváló vízleadásával a többi hibrid közül. A Magyar Kukorica Klub (MKK) független kísérleteiben is bizonyított, összevetve az MgSzH sztenderd és a versenytársak hasonló éréscsoportú fajtáival szemben. Az MKK debreceni kísérletében a legnagyobb termést érte el, maga mögé utasítva az összes prémium kategóriás hibridet. Dobogós helyen van a szárszilárdság tekintetében is. Agrotechnikai háttere kiváló, mind betakarításkori szemnedvessége, mind termése, mint egy jó sonkának, íze és illata igazi ínyencséget ígér.

DA SONKA az a kukorica, amely nemcsak nevével, de jó termőképességével, kiváló termés/szemnedvesség arányával étvágyat gerjeszt, mindenkit arra biztatva, hogy ha eddig nem tette kóstoljon bele a (DA) SONKA termesztésbe.

Dow AgroSciences