Magas termőképesség, stabilitás, magas jövedelmezőség

Írta: - 2021 december 08. -Hirdetés

Nehéz éven vannak túl a kukoricatermesztők. A tavaszi hideg, fagyos időjárás sok helyen elnyújtotta a kelést, vontatottá tette a kezdeti fejlődést. A kukorica sokáig stresszhelyzetben volt. Ilyen kezdet után jött az idei aszályos nyár, amely sem a termékenyülést, sem a szemkitelítődést nem segítette. Szerencsére a rekord magas terményárak enyhíteni tudnak a kiesett termés mennyiségén, azonban megfelelő hibrid választásával idén kiemelkedően magas jövedelmezőséget lehetett elérni.

kukorica

A megfelelő hibridválasztás pedig az RWA cégcsoport saját vetőmagmárkája, a G-SEED kukoricahibrid. A G-SEED vetőmagmárkát 2018-ban hozta létre az RWA cégcsoport, hogy az innovációja révén a termelők nagyobb szabadságot élvezhessenek fajtaválasztás közben, mivel a főbb gazdasági növények mellett egyéb, speciális növényfajok is szerepelnek a portfólióban mind konvencionális, mind pedig bio-növénytermesztéshez.

A G-SEED története azonban korábbra nyúlik vissza, mint három év. A G betű a Saatzucht Gleisdorf nemesítőházra utal a márka elnevezésében. Ez a nemesítőház több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a kukorica, szója, borsó, olajtök és egyéb növények nemesítése terén.

Több nemzetközileg elismert nemesítővel, évekre visszanyúló együttműködés eredményeképpen egy rendkívül széles és kiemelkedő vetőmag-portfóliót tud a G-SEED nyújtani a termelők számára. Minden vetőmagunk intenzív tesztelésen esik át, mielőtt megkapná a G-SEED vetőmag márkanevet. Kísérleti hálózatunk évente több mint 50 000 kísérleti parcellát állít be egész Európában, ezáltal minden ország klimatikus viszonyainak tökéletesen megfelelő fajtaválasztékot tud biztosítani.

Ennek a kísérleti hálózatnak és intenzív tesztelésnek köszönhetően a magyarországi termelők számára egy kiemelkedő kukoricavetőmag-választékot tud a G-SEED nyújtani. A gondos szelekció révén csak a rendkívüli stabilitással, stressztűréssel és magas termőképességgel rendelkező hibridek kerülnek a portfóliónkba, a régió adottságainak megfelelően, minden éréscsoportot lefedve.

A munkánkat az idei eredmények is igazolják, amelyeket a G-SEED kukoricahibridek értek el az egész országban. Az ország összes régiójában elvetett kísérletekben az élmezőnyben végeztek vetőmagjaink, nem egy helyen a piacvezető hibrideket megelőzve. De számunkra a legfontosabbak a partnereink visszajelzései, amelyek szintén alátámasztják a fajtasori eredményeket. Stabilitás, magas termés, ez az általános vélemény. Ennek köszönhetően minden új partnerünk, aki kipróbálta a G-SEED hibridet, emeli a termékeink vetőterületi arányát, vagy a teljes területén a mi vetőmagunkat választja. A régi partnereink körében pedig ez nem kérdés, ők már meg is rendelték a jövő évi vetőmagot.

A G-SEED a termelők számára olyan kínálatot tud biztosítani, amely a teljes érésidőt lefedi.

Az idei év egyik új hibridje, a FAO 260-as VASARI. Jó szárszilárdságú, középmagas hibrid, amelyet kiemelkedő vízleadás jellemez. Újdonság még az idei kínálatunkban a FAO 450-es SUMERIC, amely egy erős gyökérzettel rendelkező magas növény, kiemelkedő betegség-ellenálló képességgel. Ezzel az új hibriddel egy méltó társat vezetünk be a piacra a már ismert PERSIC (FAO 450-es) hibridünk mellé. Említést érdemel még az INCLUSIV (FAO 380) kukoricahibrid is, amelynek fő jellemzője a rendkívüli alkalmazkodóképesség és stressztolerancia, amit idén is a szerte az országban beállított fajtakísérletekben bizonyított, amelyekben az élen végzett.

Az előszezoni értékesítést az RWA Magyarország Kft. is elkezdte, aminek eredményeképpen több hibridünkből korlátozottak a rendelkezésre álló készleteink. A területi adottságoknak megfelelő hibrid kiválasztásában segítséget nyújtanak képzett területi képviselőink, akik a készletek elérhetőségéről is információt tudnak adni. Bővebb információ G-SEED kukorica kínálatunkról itt, vetőmag kínálatunkról pedig ezen a linken talál.