fbpx

Visszatekintés az elmúlt esztendőre – Timac AGRO

Írta: - 2017 december 15.

Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!

Visszatekintés az elmúlt esztendőre

Közeledve az év vége felé, a karácsonyi készülődés előtt érdemes visszatekintenünk hogyan alakult az idei esztendő.

2017 januárja és február eleje igazi telet hozott, a házikertek mediterrán fái sok esetben kifagytak. A 2016-os csapadékos ősz miatt elhúzódó búzavetések sok esetben tavasszal keltek csak ki, ezen állományok közül az ország északi részén több ki is fagyott. A tavasz is okozott meglepetéseket. A március ugyan az átlagosnak megfelelően alakult, de áprilisban, a húsvétot követő havazás nem csak a gazdákat, hanem a növénykultúrákat is meglepte. A nem megfelelő kondícióval rendelkező állományok hozamában kétség kívül érezhető volt a terméscsökkentő hatása. Bár az április ezzel megtréfált minket, a május kárpótlásul kellemes hőmérséklettel és 227 mm csapadékkal búcsúzott.

Tavaszba nyúló tél

Kánikula nyáron

Az idei nyár több országban is aszályt okozott. Olaszország egyes régióiban vízkorlátozást vezettek be, több helyen tehenészetek maradtak víz nélkül. Szardínia szigetét 1922 óta nem látott szárazság súlytotta. Ez az olasz tejtermelésre is negatívan hatott, a kukorica termésátlagokban 16%-os kiesést eredményezett.

Magyarországon a termésmennyiségek az előző évi rekordokat nem érték el, de kedvezően alakultak: őszi búzából 5,4t/ha volt az idei terméshozam, a kukoricáét 6,66 t/ha-ra becsülik.

Szemtől szemben a Mikulással

Ismét a Timac AGRO-nál járt a Mikulás. Volt zsákjában minden jó, FERTIACTYL, SULFAMMO, de a gyerekek a finomságokkal teli kis ajándékcsomagnak, és a többi különleges ajándéknak örültek a legjobban.

CMI – Az innováció központja

A Timac Agro a Roullier csoport legnagyobb tagjakét több mint 50 éve az állati és növényi tápanyagutánpótlási kutatások egyik úttörője. Kutatási eredményeiből származó termékeit világszerte 50 országban gyártja és forgalmazza, szem előtt tartva az innovatív megoldások fejlesztésének kulcsfontosságú szerepét. Ennek érdekében hozta létre 2016-ban Saint-Malo-ban 8200m2-es kutató komplexumát, ahol számos laboratóriumban keres válaszokat a fenntartható élelmiszer-termelésre.

www.timacagro.hu